Erdoğan'ın sözlerinin ardından Sezgin Tanrıkulu hakkında jet soruşturma

Erdoğan'ın sözlerinin ardından Sezgin Tanrıkulu hakkında jet soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, silahlı insansız hava araçlarıyla ilgili sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, silahlı insansız hava araçlarıyla ilgili sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı. 

CHP İstanbul Milletvekil Sezgin Tanrıkulu hakkında, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından paylaştığı mesajla “devletin insansız silahlı hava araçlarıyla (SİHA) sivil vatandaşları vurup, öldürdüğünü iddia ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin manevi şahsiyetini aşağıladığına dair somut deliller bulunduğu” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) eleştirerek, terörle mücadele edileceğini ancak bunun insan yaşam hakkını gözetecek şekilde olması gerektiğini ifade etmişti.

Sosyal medya hesabı üzerinden silahlı insansız hava araçlarının sivilleri vurduğunu belirten Tanrıkulu şu açıklamayı yapmıştı: 

“Bayraktar adlı Silahlı İnsansız Hava Araçları sivil yurttaşları vurdu, öldürdü.Bütün alçaklığınıza rağmen bunu teşhir etmeye devam edeceğim.”

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Tanrıkulu’nun bu açıklamalarının ardından bir karalama kampanyası başlatılmış, Erdoğan da konula ilgili olarak bugün şunları söylemişti:

“Ana muhalefet partisinin bir temsilcisi çıkıyor; ‘SİHA'lar sivilleri vurmuş’. Nerede o siviller. SİHA'lar teröristleri vuruyor. Bunu CHP'nin temsilcileri vs. durduramaz. Ben beklerdim ki CHP'nin lideri çıksın, "Ey Tanrıkulu, sen kimden yanasın. Güvenlik güçlerinden yana mısın?"

Biz silahlı İHA'larımızı yaptık. Artık terör örgütü kaçacak delik arıyor. Bu beyler ölen teröristleri savunur hale geldiler. Biz sizleri tanıyoruz zaten. Bu alanda da savunma sanayimizi geliştiriyoruz. Silahlanmamızı da gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Yeter ki bunları yerli ve milli olarak gerçekleştirelim.”

TANRIKULU: RAHATSIZ OLDULAR

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, hakkında açılan soruşturmayla ilgili olarak Duvar'a “Güneş balçıkla sıvanmaz” yorumunu yaptı.

Tanrıkulu, “O saldırıdan hemen sonra, bana ulaşan yakınlarının verdiği bilgiye göre sivil olan 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Bu bilgiyi sosyal medya hesaplarımdan ısrarla paylaşmamdan rahatsız oldular” dedi.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE YANIT

Tanrıkulu soruşturmanın, Cumhurbaşkanı’nın açıklamasından hemen sonra başlatılmasını ise şu sözlerle değerlendirdi, “Yargının nasıl çalıştığının çok çarpık bir göstergesi. KHK ile bu düzenleme yapıldığında ‘Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Parlamentoya kayyum olarak atandı’ demiştim. Parlamentonun kendisine ilişkin bir düzenlemenin KHK ile yapıldığı bir dönemden geçiyoruz. İlk soruşturma da bana açıldı. Milletvekili bunu konuşamayacaksa neyi konuşacak!”

25 Ağustos'ta yayınlanan 694 sayılı KHK’ya göre; milletvekillerine seçimler öncesinde ya da sonrasında işlediği suçlardan soruşturma açılabilecek. Bu kapsamda ilk soruşturma CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na açılmış oldu.