Erdoğan'ın New York'ta konuştuğu salonda protesto

Erdoğan'ın New York'ta konuştuğu salonda protesto

Erdoğan'ın New York'ta konuşma yaptığı salonda protesto düzenlendi. Erdoğan'ın protestocuların dışarı çıkarılmasının ardından, "3-5 salon teröristine bu güzel toplantımızı lütfen feda etmeyelim." dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu için geldiği New York'ta "Müslüman Buluşma Programı" düzenledi.

"3-5 TERÖRİSTE BU GÜZEL TOPLANTIMIZI FEDA ETMEYELİM"

Erdoğan'ın konuşması sırasında salonda bulunan bir grup Erdoğan'ı protesto etti. Protestocular, Erdoğan'ın korumaları tarafından darp edilerek salondan çıkarıldı. Erdoğan, protesto sırasında kürsüde bekledi. 

Erdoğan konuşmasına tekrar başlarken, "3-5 salon teröristine bu güzel toplantımızı lütfen feda etmeyelim." açıklamasında bulundu.

"TSK, ÖSO VE ABD İŞBİRLİĞİ OLSAYDI DEAŞ'I ORADAN SİLERDİK"

Erdoğan burada yaptığı konuşmada "İslami terör" ifadelerini eleştirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Son yıllarda giderek artan İslam düşmanlığına karşı birlikte çalışmalıyız. Arakanlı Müslümanlar katlediliyor. 1 milyon Arakanlı ne yazık ki soykırım yolu ile Bangladeşe geçmenin gayreti içinde. Budistleri şirin göstermeye çalışanlara sesleniyorum 'İslami terör' ifadesini hangi hakla kullanıyorsunuz. Terörü bir akide meselesi haline getiren kimse terörü İslama yakıştırma hakkına sahip yoktur. DEAŞ'ın İslamla alakası yoktur. Terör örgütüdür. Fırat Kalkanı Harekatı ile Cerablus, Dabık, El Bab bütün bu 2 km karelik alanda operasyon yürüttü. 3 bini aşkın DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdik. Peki şu ana kadar ne kadar DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdiniz? YPG ile iş birliği halinde değil de TSK, Özgür Suriye Ordusu ve ABD birlikte iş birliği yapsaydık DEAŞ'ı oradan silerdik."