Erdoğan'ın manipülasyonları ve gerçekler

Erdoğan'ın manipülasyonları ve gerçekler

24 Haziran yaklaştıkça miting temposunu ve bu mitinglerde muhalefete yönelik saldırganlığını arttıran AKP’li Erdoğan'ın, gerçekle ve tarihle bağdaşmayan skandal beyanları da gün geçtikçe artıyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran seçim çalışmaları kampanyasını, gerçekle ilgisi olmayan ve tarihle bağdaşmayan manipülasyonlarla sürdürüyor. Meydanlarda muhalefete yönelik saldırganlığını arttıran Erdoğan, kitleleri manipüle etmek çabasıyla her türlü yönteme başvurmayı da iktidar çıkarı için ‘mübah’ görüyor. Erdoğan’ın söz konusu politikasına muhalefet cephesinde de tepkiler büyüyor.

İşte Erdoğan’ın tartışma yaratan o beyanları ve gerçekler:

‘İZMİR HAVALİMANI’NI BİZ YAPTIK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Nisan’daki İzmir mitinginde bu ifadeleri kullanmıştı. Ancak İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın açıldığı tarih 1987.

‘ISPARTA’YA ÜNİVERSİTEYİ BİZ GETİRDİK’

27 Mayıs’ta Isparta’da miting düzenleyen Erdoğan, burada toplanan kalabalığa böyle seslendi. Fakat Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nin kuruluş tarihi 1992.

‘ADIYAMAN HAVALİMANI’NI BİZ YAPTIK’

1 Haziran’da, Adıyaman’da yaptığı konuşmada böyle diyen Erdoğan, yine yanıldı. Adıyaman’daki havalimanının yapılış tarihi 1998.
“Her eve buzdolabı giriyorsa refah seviyesi var demektir”: 5 Haziran’da Sakarya mitinginde Erdoğan’ın dile getirdiği bu sözler de fazlasıyla yankı buldu. Ancak buzdolabının lüks eşya olmaktan çıkması AKP döneminin çok çok öncesinde gerçekleşmişti.

KOBANE OLAYLARI

Erdoğan, hafta başında yaptığı bir başka konuşmasında, “7 Haziran seçimlerinin ardından ülkemizin yaşadıklarını hatırlıyorsunuz değil mi? Ekim’de Diyarbakır’da bizim Kürt kardeşlerimizi, 53 Kürt kardeşimizi, şu anda içeride bulunan HDP’nin başındaki adamın talimatıyla Kürt kardeşlerimizi sokağa döküp 53 Kürt kardeşimizi öldürdüler mi? Şimdi çıkmış bu adam cumhurbaşkanı adayı olmuş,” ifadelerini kullanmıştı. Fakat Erdoğan’ın bahsettiği olaylar 2014 yılında, yani seçimin yapıldığı 2015’ten bir yıl önce gerçekleşmişti.

‘KOMÜNİSTLER KÖPRÜYÜ SATACAKTI’ YALANI

Erdoğan, dün de komünistlerin Turgut Özal’a “köprüyü satacağız” dediğini, Özal’ın da “satamazsınız” diye yanıtladığını öne sürdü. Oysa 1983 seçimleri öncesi TRT’de yapılan bir açık oturumda Halkçı Parti Genel Başkanı Necdet Calp, Özal’a “köprüyü satamazsınız!” demişti, Özal ise gülerek “satarız” yanıtını vermişti. Erdoğan, bu meşhur olayın tam aksini iddia etmiş oldu.

54 DOĞUMLU ERDOĞAN 50 ÖNCESİ TEKLİ SINIFTA OKUMUŞ (!)

Erdoğan yine dün yaptığı bir konuşmada “CHP’nin tek partili döneminde 75 kişilik sınıflarda okudum” dedi. Ancak Türkiye’de 1950 yılında çok partili sisteme geçildi. Erdoğan’ın doğum yılı ise 1954.