Erdoğan'ın 'kuzu kuzu saraya geldi' sözlerine Kılıçdaroğlu'ndan yanıt: Aynı olay olsa yine giderim

Erdoğan'ın 'kuzu kuzu saraya geldi' sözlerine Kılıçdaroğlu'ndan yanıt: Aynı olay olsa yine giderim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi için söylediği ‘15 Temmuz’dan sonra kuzu kuzu saraya geldi’ sözleri üzerine “Gene giderim. Öyle kalkıp da kısır çekişmelere bu memleketi sokmamak lazım” diye konuştu.

Darbe girişimi sonrası Kaçak Saray’a giderek parti içinde ve toplumsal muhalafette eleştirilen Kılıçdaroğlu için Erdoğan ’15 Temmuz’dan sonra kuzu kuzu saraya geldi’ demişti. Erdoğan’a yanıt veren Kılıçdaroğlu “Bu doğru değil. Aynı olay olsa, yine Türkiye bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalsa söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Gene giderim. Öyle kalkıp da kısır çekişmelere bu memleketi sokmamak lazım” dedi.

"MECLİS'İ FESHEDİYORUM, YENİDEN SEÇİME GİDEBİLİRİM' DİYEBİLİR"

DHA'nın aktardığına göre, anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanının hiçbir gerekçe göstermeden, üçüncü yılın sonunda Meclis'i feshederek, yeniden seçime gidebileceğini savunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Meclis'i feshetme yetkisi bugünkü anayasada da var. Cumhurbaşkanının Meclis'i feshi seçim sonrası 45 içinde hükümetin kurulmamasına bağlı. Bugünkü anayasaya göre, seçim oldu. Hükümet kurulamadı. 45 gün geçti, yine hükümet kurulamadı. O zaman cumhurbaşkanı diyor ki 'Kusura bakmayın. Görev süresi dolmadan ben Meclis'i feshediyorum. Yeniden seçime gidelim'. Yenisinin, mevcutla farkı nedir? Yenisinde hiçbir gerekçe göstermeden öyle 45 gün içinde hükümet kuruldu, kurulmadı; ona da bakmadan başkan isterse üçüncü yılın sonunda 'Ben Meclis'i feshediyorum. Yeniden seçime gidebilirim' diyebilir"

"ASIL AMAÇ BU"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: 

"Önümüze gelen anayasa değişikliğine göre, başkan iki dönem seçilebiliyor. Üçüncü dönem seçilemiyor. İkinci dönemin sonunda Meclis'i feshedebilir. Kendisi de seçime gider. Böylece ne olacak? 5 yıllık süreyi doldurmadığı için üçüncü dönem de seçilme ihtimali olacak. Asıl amaç bu.”