Erdoğan'ın 'her yerden görülen' camisine şimdi de metro

Erdoğan'ın 'her yerden görülen' camisine şimdi de metro

Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde verdiği talimatla inşa edilen Çamlıca Camii’ne, özel tünel projesinin ardından şimdi de özel metro yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde, “İstanbul’un her yerinden görülsün” talimatı ile inşa edilen Çamlıca Camii’ne, özel tünel projesinin ardından şimdi de camiye özel metro yapılacak.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre; Dört istasyonu olacak metronun, Altunizade’den başlayıp Çamlıca Camii’ne uzanacağı bildirilirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan raporda metronun yapılma nedeni olarak, “ibadet amaçlı ulaşımın sağlanması” gösterildi.

Bakanlık tarafından dün Altunizade Çamlıca Raylı Sistem Hattı Projesi’nin Çevre Etki Düzenlemesi (ÇED) süreci başlatılırken, proje tanıtım dosyasında metronun 3.840 kilometre uzunluğunda olacağı kaydedildi. Planlanan güzergâh üzerinde sırasıyla Altunizade, Çamlıca Tepesi, Ferah Mahallesi ve Camlıca Camii istasyonu olmak üzere dört durak yer alacak.

Projede ayrıca, metro hattının yapılma amacı şöyle belirtildi:

“Altunizade – Çamlıca Raylı Sistem Hattı Projesi’nin, İstanbul ili Üsküdar ilçesi sınırları içerisinde, 37 bin 500 kişi kapasiteli Çamlıca Camii, Çamlıca Tepesi Sosyal Tesisleri ve yoğun yerleşimli Ferrah Mahallesi bölgesine, turizm ve ibadet amaçlı ulaşımın sağlanmasına yönelik hizmet etmesi planlanmaktadır.”

YAPIM AŞAMASINDAYKEN AÇILMIŞTI

Erdoğan’ın talimatı ile inşa edilen caminin açılışı, 1 Temmuz 2016 tarihinde yapılmış ve açıldığı tarihte henüz inşaatı tamamlanmamıştı.

DAHA FAZLA