‘Erdoğan’ın, her iki sözünden birinin değişim olmasının nedeni 2019 seçimleri’

‘Erdoğan’ın, her iki sözünden birinin değişim olmasının nedeni 2019 seçimleri’

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi Erdoğan’ın parti içerisinde başlattığı tasfiyelere ilişkin “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, her iki sözünden birinin değişim olmasının nedeni 2019 seçimleri” diye yazdı.

AKP’nin 16 yıldır süren karanlığının ardından her ne kadar “değişim” olarak nitelendirilse de parti içerisinde bir tasfiye süreci başlatıldı.

Yandaş yazar Abdulkadir Selvi Hürriyet’te yayınlanan yazısında bu tasviyelere ilişkin, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, her iki sözünden birinin değişim olmasının nedeni 2019 seçimleri. Erdoğan, ‘Yeni teşkilatlarla 2019 yılında üç seçimi geçireceğiz. Yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi için bu teşkilatlar sahada olacak. O nedenle halka sırtı dönük değil, halka yüzü dönük olan, heyecanı, enerjisi olan kadrolarla bu seçimlerden başarıyla çıkabiliriz’ diyor” ifadelerini kullandı.

Selvi yazısında Erdoğan’ın 2019 seçimlerinin 2018 yılına çekilmesine ve üç seçimin bir arada yapılmasına sıcak bakmadığı kulisini de  aktardı.

Selvi’nin yazısında aktardığı kulis bilgileri şöyle:

“Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan AK Parti MYK toplantısında bir de takvim ortaya çıkıyor. Erken seçim tartışmalarına ışık tutması açısından bu takvimi önemsiyorum.

1- AK Parti 6-7 Ekim tarihinde Afyon’da kampa girecek. 3 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında ilk kamp olacak.

2- İlçe kongreleri kasım ayında, il kongreleri ise şubat ayında tamamlanacak. 2018 yılı Eylül ayında büyük kongre yapılacak. Kongrede, AK Parti vitrini yenilenecek. Partiyi 2019 seçimlerine götürecek olan yönetim ortaya çıkacak. Büyük kongrenin ardından kabine değişikliği bekleniyor. Ülkeyi 2019 seçimlerine götürecek olan kabine teşkil edilecek.

3- 31 Mart 2019 tarihinde yerel seçimler yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerin 2018 yılına çekilmesine ve üç seçimin bir arada yapılmasına sıcak bakmadığı söyleniyor. Bakanlar Kurulu toplantısında, “Yerel seçimlerde oyumuz düşer, o nedenle üç seçimi birleştirelim” önerisine Erdoğan, “Yerel seçimlerde durumumuzu görür, kasım ayına kadar toparlarız” diye karşı çıkmıştı.

4- 3 Kasım 2019 tarihinde cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri birlikte yapılacak.”