Erdoğan’ın hedef gösterdiği gazeteye saldırı: ‘Madımak ruh halini yaşadık’

Erdoğan’ın hedef gösterdiği gazeteye saldırı: ‘Madımak ruh halini yaşadık’

Afrin manşeti nedeniyle Erdoğan'ın ‘cevap verilmeli' dediği gazeteye 200-300 kişi taşlarla saldırdı. Gazetenin yayın yönetmeni Levent, “Madımak ruh halini yaşadıklarını” söyledi.

Afrin manşetiyle AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “cevap verilmeli” sözleriyle hedef gösterdiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki günlük gazete Afrika, saldırıya uğradı.

Kuzey Kıbrıs’ta yayınlanan Afrika Gazetesi “Kıbrıs’a Barış Harekatı, Suriye’ye Zeytin Dalı Harekatı…Türkiye’den Bir İşgal Harekatı Daha” manşetini atmıştı.

Erdoğan da Bursa'da yaptığı konuşmada gazetenin manşetine tepki göstererek, "Kuzey Kıbrıs'ta bir gazete ahlaksızca bir başlık atmış... ‘Türk ordusunu Kıbrıs'tan sonra yeni bir işgal yaptığını’ söylüyor. Bu ne ahlaksızlıktır bu ne edepsizliktir. Ben Kuzey Kıbrıslı kardeşlerime böyle bir durum sergilemek suretiyle, Kuzey Kıbrıs'ta onlara cevap vermeleri lazım” sözleriyle hedef göstermişti.

‘MADIMAK RUH HALİNİ YAŞADIK’

Bianet’in saat 11.15’de ulaştığı gazetenin yayın yönetmeni Şener Levent, Kuzey Kıbrıs’ta Madımak ruh halini yaşadıklarını söyledi.

‘ÇEVRE KÖYLERDEN 200-300 KİŞİNİN TOPLANIP GAZETEYE GELDİĞİ DUYUMUNU ALDIK’

Gazete önünde 200-300 kişi toplandığını, atılan taşlarla camların kırıldığını söyleyen Levent, çevre köylerden grupların gazeteye doğru yola çıktığı duyumunu aldıklarını aktardı.

‘ERDOĞAN’IN SÖZLERİNDEN SONRA OLDU’

Levent, bina önündeki polislerin ise son derece etkisiz olduğu bilgisini verdi.

Erdoğan’ın hedef gösteren sözlerinden önce kendilerine yönelik herhangi bir tepkinin olmadığını belirten Şener Levent, fitili cumhurbaşkanının sözlerinin ateşlediğini söyledi.

Saldırganlar saat 14.30 sularında gazete önünden ayrıldı.