Erdoğan'ın 'haddini bil' dediği kaymakam görevinden alındı

Erdoğan'ın 'haddini bil' dediği kaymakam görevinden alındı

Cuöhurbaşkanı Erdoğan'ın bir 15 Temmuz gazisinin işlemlerini 'ağırdan aldığı' iddiasıyla isim vermeden tepki gösterdiği Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit görevinden alınarak İstanbul Vali Yardımcısı Vekilliği görevine atandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray'da ağırladığı muhtarlara yaptığı konuşmada isim vermeden bir kaymakamı hedef alarak, "Dün gece yaşadığım bir hadiseyi anlatmak istiyorum. Bir telefon geldi. Ardından ben de gazimizi aradım. Gazimiz evraklarını gönderiyor ama evraklar işleme konmuyor veya ağırdan alınıyor. Tabii ilgili yerlere de durumu bildirdim. Şimdi de buradan sesleniyorum, ey kaymakam. Sen kendini ne sanıyorsun ya, sen orada kalıcı mısın ya" ifadelerini kullanmıştı. 

15 Temmuz gazisi olduğu belirtilen bir yurttaşın işlemlerini 'ağırdan aldığı' iddia edilen kaymakamın ise İstanbul Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit olduğu ortaya çıkmıştı. 

Erdoğan'ın hedef almasının ardından hakkında soruşturma başlatılan Kaymakam Özyiğit görevinden alındı. 

İstanbul Vali Yardımcısı Vekili olarak görevlendirilen Özyiğit'in yerine ise vekaleten İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş atandı.