Erdoğan’ın gideceği Diyarbakır’da okullara yazı: Herkes karşılamada hazır olsun

Erdoğan’ın gideceği Diyarbakır’da okullara yazı: Herkes karşılamada hazır olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Diyarbakır’a yapacağı ziyaret öncesinde okullara gönderilen yazıda, okul personeli ve öğrencilerin saat 10:00'da Hükümet Konağı önünde hazır bulunarak imza vermesi istendi.

Foto: Arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın (28 Mayıs Cumartesi) Diyarbakır Valiliği önünde 116 projenin açılış törenine katılacak olması nedeniyle kentte seferberlik ilan edildi.

Kaymakamlık'tan tüm devlet dairelerine gönderilen yazıda, “tüm Okul/Kurum Müdürleri, Öğretmenleri, Hizmetlileri, Memurları, İşkur personellerinin, saat 10:00'da Hükümet Konağı önünde hazır olması istendi.

Yazıda ayrıca açılışa gelenlerden orada olduklarına dair imza vermeleri istendi. Karşılamaya katılıp imza vermeyenlerin nasıl bir yaptırımla karşılaşacağı ise belirtilmedi.

KENTTE ERDOĞAN ALARMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Binali Yıldırım ile gideceği Diyarbakır’da güvenlik önlemleri üst seviyelere çıkarıldı.

Kentte günler öncesinden başlayan ‘Erdoğan hazırlığı’ kapsamında, Diyarbakır Valiliği çevresi trafiğe kapatılırken, birçok noktaya zırhlı araçlar ve ağır silahlı polisler konuşlandırıldı. Erdoğan ayrıca büyük bir patlamanın yaşandığı ve 17 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilen Tanışık köyünü ziyaret edecek. Erdoğan’ın kente havadan ulaşım sağlayacağı, bunun için de köyde helikopter pisti hazırlandı.