Erdoğan'ın 'Gezi' sancısı sürüyor: 2013'ten bu yana son birkaç yıl zor geçti

Erdoğan'ın 'Gezi' sancısı sürüyor: 2013'ten bu yana son birkaç yıl zor geçti

Gezi Direnişi için "3-5 ağaç meselesi değildi" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Son birkaç yıl hepimiz için zor geçti. 2013'ten bu yana bir dizi saldırı karşısında çok ciddi mücadele yürüttük." dedi.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK); İstanbul'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan TUSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan, OHAL, 'çözüm süreci', 'terörle mücadele' gibi konularda açıklamada bulundu.

"YERİMİZ ORTADOĞU DEĞİL AB'DİR"

"OHAL'in kaldırılmasının önemine vurgu yapmak istiyorum." diyen Özilhan, "Hukuk, bilim ve kültürde benzemek istediğimiz yer Ortadoğu değil Avrupa Birliği olmalı" ifadelerini kullandı. 

"ÖZEL SEKTÖRÜN ÖNÜNÜ AÇABİLECEĞİMİZ KADAR AÇIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuşmasında, "Özel sektörümüzün önünü açabildiğimiz kadar açıyoruz. Özel sektörün de herşeyini borçlu olduğu milletine ve devletine katkı sunacağını ümit ediyorum." dedi. 

"SON BİR KAÇ YIL HEPİMİZ İÇİN ZOR GEÇTİ"

Erdoğan konuşmasında, 2013 yılında Gezi Direnişi ile başlayan döneme atıfta bulunarak, "Son birkaç yıl hepimiz için zor geçti. 2013'ten bu yana bir dizi saldırı karşısında çok ciddi mücadele yürüttük.İçeride 35 yıldır terörle, dışarıda da Suriye savaşıyla mücadele ettik." dedi. 

"16 NİSAN'DA İŞLERİN NASIL ŞİRAZESİNDEN ÇIKARILMAYA ÇALIŞILDIĞINI GÖRDÜK"

Gezi Direnişi'ni de hatırlatan Erdoğan, "Kimse bana örneğin Gezi olayların amacının 3-5 ağaç olduğunu söyleyemez." dedi. 

Başkanlık referandumunda oyların YSK eliyle çalınmasına tepki gösterenleri de hedef alan Erdoğan, "16 Nisan halk oylamasında işlerin nasıl şirazesinden çıkarılmaya çalışıldığını hep birlikte yaşadık, gördük." dedi. 

"AB GÖNLÜNÜ AÇMIŞ DA TÜRKİYE GİRMEMİŞ Mİ?"

TUSİAD YİK Başkanı Özilhan'ın AB açıklamasına yanıt veren Erdoğan, "AB ile sıkıntılı giden siyasi ilişkilerden farklı olarak, Gümrük Birliği'ni güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. AB ile sıkıntıları siz gözlemliyorsunuz, biz yaşıyoruz. AB, Türkiye'ye gönlünü açmış da Türkiye içeriye girmemiş mi? 54 yıldır kapısında sürdürüyorlar." dedi. 

"OHAL ENDİŞENİZİ ANLAMAKTA ZORLANIYORUM"

Özilhan'ın OHAL açıklamasını eleştiren Erdoğan, "OHAL konusundaki endişelerinizi anlamakta zorlanıyorum. İş adamlarımıza sormak isityorum, OHAL işinizi nasıl engelledi? OHAL, işlerin sağlıklı yürümesine yönelik atılan bir adım. Ülkemizin yıkılmasına yönelik bir operasyon yapıldı. 249 şehit var. Huzur oluşmadan OHAL'i kaldırmamayız." dedi. 

"ABD'YE SİZE HAYIRLI OLSUN DEDİK"

ABD ile Rakka operasyonunu konuştuklarını belirten Erdoğan, "ABD'ye, Rakka operasyonunu YPG'yle yapacaksınız, terör örgütüyle aynı yerde durmayız, size hayırlı olsun dedik." ifadelerini kullandı.