Erdoğan'ın fesli 'hocası'na yolsuzluktan ihraç!

Erdoğan'ın fesli 'hocası'na yolsuzluktan ihraç!

Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde hastanede ziyaret ettiği Mısırlıoğlu’nun geçmişte bir yolsuzluk olayına karıştığı ortaya çıktı.

Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığıyla tanınan Erdoğan’ın “Hoca”sı ‘sözde’ tarihçi Kadir Mısıroğlu’nun, bir dönem başkanlığını yaptığı Trabzon Öğrenci Yurdu’na ait parayla, yağ ticareti yaptığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Hasan Al'ın haberine göre; Mısırlıoğlu, yurt parasını şahsi işlerinde kullandığı için ihraç edildi. Kamuoyundan saklanan bu gerçek Trabzon’un köklü isimlerince gündeme getirildi.

'İHRAÇ EDİLEN İLK VE SON KİŞİ'

Konuyla ilgili konuşan Eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Celal Ataman, Mısırlıoğlu’nun adının karıştığı iddiaları doğrularken, şunları söyledi:

“Kadir Mısıroğlu, Trabzon Öğrenci Yurdu’ndan ihraç edilen ilk ve son kişidir. Derneğin parasını kendi yağ ticaretinde kullandığı için genel kurul kararı ile ihraç ettik. Mahkemeye başvurdu. O dönem derneğimizin başkanlığını yapan Av. Hilmi Tolga ‘bu ceza ona yeter’ dediği için işin peşini bıraktık. Takip etmedik. Bu kararı kaldırdı. Tabii bugünlerin yaşanacağını bilemezdik. Biz ihraç ettikten sonra gitti Seyhan talebe yurdunu kurdu. Buradan kazandığı parayı Necip Fazıl Kısakürek’le ilgili bir işe kaptırınca aralarında epey kavgaya tanıklık ettik” dedi.

İSMİ VE FOTOĞRAFI KALDIRILDI

Ayrıca, mevcut yönetim kurulunun Kadir Mısıroğlu’nun ismi ve fotoğrafını derneğe hizmet edenlerin bulunduğu köşeden kaldırdığı öğrenildi.