Erdoğan'ın 'cevap verilmeli' dediği gazeteye saldırı anları ortaya çıktı

Erdoğan'ın 'cevap verilmeli' dediği gazeteye saldırı anları ortaya çıktı

Afrin manşeti sonrası Erdoğan'ın 'Cevap verilmeli' diyerek hedef gösterdiği gazeteye saldırı görüntüleri ortaya çıktı.

Afrin saldırısına ilişkin attığı manşet sonrası AKP’li Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan'ın 'Cevap verilmeli' diyerek hedef gösterdiği Afrika gazetesine düzenlenen saldırının görüntüleri ortaya çıktı.

Kuzey Kıbıs’ta yayınlanan ve eski ismi Avrupa gazetesi olan Afrika gazetesi, “Kıbrıs’a Barış Harekatı, Suriye’ye Zeytin Dalı Harekatı…Türkiye’den Bir İşgal Harekatı Daha” manşeti nedeniyle önceki saldırıya uğramıştı. Saldırı sonrası konuşan gazetenin yayın yönetmeni Şener Levent, Kuzey Kıbrıs’ta Madımak ruh halini yaşadıklarını söylemişti.

Saldırının ardından ortaya çıkan görüntülerde kalabalık bir grubun gazete binası önüne geldiği daha sonra da 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganlarıyla gazetenin camlarını taş atarak kırdıkları görülüyor.

Polisin müdahale etmediği görülen olayda, saldırganlar bayrak direklerine tırmanarak gazetenin tabelasını sökmeye çalıştığı görülüyor. Gazete içinde mahsur kalan basın mensupları ise binada kendi güvenlik önlemlerini almaya çalıştığı görülüyor.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan Bursa'da yaptığı konuşmada gazeteyi şu şekilde hedef göstermişti: "Kuzey Kıbrıs'ta bir gazete ahlaksızca bir başlık atmış...‘Türk ordusunu Kıbrıs'tan sonra yeni bir işgal yaptığını’ söylüyor. Bu ne ahlaksızlıktır bu ne edepsizliktir. Ben Kuzey Kıbrıslı kardeşlerime böyle bir durum sergilemek suretiyle, Kuzey Kıbrıs'ta onlara cevap vermeleri lazım."