Erdoğan'ın çağrısı karşılık buldu: Almanya'da oy pusulasına 'Erdoğan' ve 'Gomis' yazdılar

Erdoğan'ın çağrısı karşılık buldu: Almanya'da oy pusulasına 'Erdoğan' ve 'Gomis' yazdılar

Almanya'daki Federal Meclis seçimlerde bazı Türk seçmenler oy pusulasına Erdoğan'ın ve Galatasaray'ın Fransız yıldızı Gomis'in adını yazdı.

Almanya'da seçmenler bugün Federal Meclis (Bundestag) üyelerini belirlemek için sandık başına gitti. 

Oy kullanım işlemi sırasında ise bir Türk seçmen oy pusulasına AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını yazdı. Oy pusulasının fotoğrafını çekip İHA'ya gönderden şahıs, Erdoğan'a ithafen yazdığı notta şu ifadeleri kullandı:

"OYUM ÇÖPE GİDECEK AMA RESMİNİ ÇEKTİM, DUVARIMA ASACAĞIM"

"Sayın Cumhurbaşkanım, sandık başında seçim pusulasında Türkiye'ye dostluğu destekleyen bir parti bulamadım. Almanya'nın güneyinde yaşadığım için de ADD'ye o verme imkanım olmadı. Bunun için sizin adınızı yazarak tepkimi ortaya koydum. Biliyorum oyum çöpe atılacak fakat ben resmini çektim ve evimin duvarına asacağım. Almanlar, Türkiye'nin dost bir ülke olduğunu anlayıncaya kadar bu tepkimi devam ettireceğim. Çünkü mevcut partilere oy vererek bunun sorumluluğunu taşımak istemiyorum".

GOMİS'E DE OY ÇIKTI

Bir başka Türk seçmen ise oy pusulasına "Parti Galatasaray, Başkan Gomis" yazarak Galatasaray'ın Fransız santrforu Bafetimbi Gomis'e oy verdi.

[ih2]

"SAKIN BUNLARI DESTEKLEMEYİN"

Erdoğan, seçim öncesinde Almanya'daki Türklere seslenerek, "Almanya'daki bütün soydaşlarıma diyorum ki sakın bir yanlışa düşüp de bunları desteklemeyin. Ne Hristiyan Demokratları ne SPD'yi ne Yeşilleri. Bunların hepsi Türkiye düşmanıdır" açıklamasında bulunmuştu.