Erdoğan'ın Başdanışmanı: Rusya olmasa Afrin'e giremezdik

Erdoğan'ın Başdanışmanı: Rusya olmasa Afrin'e giremezdik

Erdoğan'ın Başdanışmanı İlnur Çevik katıldığı bir programda sınır ötesi operasyonların Rusya sayesinde yapılabildiğini söyledi.

Katıldığı bir canlı yayında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Başdanışman'ı İlnur Çevik, Rusya ile alaklı bir soruya "Rusya olmasaydı tüm sınır ötesi operasyonları yapamazdık" dedi.

"İHA BİLE KALDIRAMAZDIK"

Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonlarının Rusya'nın desteği sayesinde yapıldığını söyleyen Başdanışman Çevik, "Rusya hava sahasını açmasaydı bırakın El Bab'a, Afrin'e girmeyi insansız hava aracı bile kaldıramazdık" diye konuştu.

'ŞEHİT VERDİK AMA İHALELER BİZDE'

Çevik Suriye ve Irak'ın yeniden inşasının konuşulduğu bölümde ise, "Oraya en yakın ülke biziz. Bizim inşaat konusunda çok iyi olduğumuzu biliyorlar. Tabi ki biz yeniden inşa edeceğiz oraları. Benim aile şirketimin de oralarda yatırımları var. Süleymaniye Havaalanı'nı biz yaptık. Suriye'de Esad kalır mı bilmem kalacağı ne malum? Ama orası yeniden inşa edilecekse Washington değil Antep yapar bu işi. Kahraman Mehmetçiğe bu nedenle teşekkür etmek lazım iki konuda; hem bu konuda hem de PKK tehlikesini ülkeye gelmeden engellediği için"