Erdoğan'ın Başdanışmanı işsizliğin faturasını Merkez Bankası'na çıkardı

Erdoğan'ın Başdanışmanı işsizliğin faturasını Merkez Bankası'na çıkardı

Erdoğan'ın Başdanışmanı Cemil Ertem, işsizliğin faturasını Merkez Bankası'na çıkardı.

Erdoğan'ın Başdanışmanı Cemil Ertem, "işsizlikte yakaladığımız katılık bu politikanın sonucudur" diyerek işsizliğin faturasını Merkez Bankası'na çıkardı.

Ertem, Milliyet gazetesindeki köşe yazısında, "ancak üretimi, ihracatı ve bunların sonucunda kapsayıcı bir büyümeyi desteklerseniz ülke parasının değerini gerçek anlamda korursunuz." dedikten sonra "Türkiye, aslında bunun tam tersini, Batı’nın kendisine dayattığı ekonomi politikaları çerçevesinde, yaptı. Faizi, yalnız enflasyona endeksleyip ikisi arasında ilkokul aritmetiği seviyesinde ilişki kurarak, faizler şu olursa denge olur, enflasyon da, kur da ancak böyle kontrol altına alınır demek zaten orta dönemde ekonomiyi batırmak demektir." şeklinde ifadelere yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Ertem, "faiz artarsa, enflasyon düşer ya da tam aksi... Peki, bu işe yaradı mı? Yani Merkez Bankası durmadan faiz artırarak enflasyon hedefini tutturdu mu, hayır, ama işsizlikte yakaladığımız katılık bu politikanın sonucudur." diyerek işsizliğin faturasını Merkez Bankası'na çıkardı.