Erdoğan'ın AKM'nin yıkımını 'müjdelemesi' 775 bin lira

Erdoğan'ın AKM'nin yıkımını 'müjdelemesi' 775 bin lira

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKM'nin yıkımını "Bir müjde vermek istiyorum" diye duyurmuştu. Bu yıkımın "müjdesinin" 775 bin TL’yi bulduğu ortaya çıktı.

Erdoğan, 1 Kasım’daki 3. Kültür Şûrası’nın açılışında İstanbul Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yıkılacağını ve yerine yeni bir binanın yapılacağını “müjde” olarak duyurmuştu. AKP iktidarı boyunca çürümeye terk edilen AKM'nin yıkımını duyuran 'organizasyonun' 775 bin TL’yi bulduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun aktardığına göre; 1 Kasım’da Kaçak Saray’da düzenlenen 3. Turizm Şûrası’nın açılış etkinliğinin organizasyon işi için 4 gün önce ihale açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü tarafından ihalenin usulünün, Kamu İhale Yasası’nın çok tartışılan 21/b hükmü uyarınca pazarlık usulü ile yapılmasına karar verildi. Söz konusu usulün seçilme gerekçesi için ise “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” denildi.

[ih2]

Yaklaşık maliyeti 808 bin 712 TL olarak belirlenen organizyon ihalesi için 4 teklif alındı. En düşük teklifin belirlenmesi ile Turizm Şûrası’nın açılış konuşması 775 bin TL’ye mal olmuş oldu.

DAHA FAZLA