Erdoğan'ı ziyaret eden McCain: 'ABD, Erdoğan'ın önerilerini ciddiyetle ele almalı'

Erdoğan'ı ziyaret eden McCain: 'ABD, Erdoğan'ın önerilerini ciddiyetle ele almalı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme gerçekleştiren ABD'li Cumhuriyetçi Senatör John McCain, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de güvenli bölgeler oluşturulması ve Rakka'nın geri alınması için bir öneri ortaya koydu ve bu öneri ABD tarafından ciddiyetle ele alınmalı" dedi.

ABD Senatosunun Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Senatör John McCain, Ankara'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

"TRUMP, SURİYE'DEKİ POLİTİKANIN YENİDEN DEĞERLENDİRİLMESİ İÇİN FIRSAT"

Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyleyen McCain, "Avrupa ve Ortadoğu'daki düzensizliklerin arttığı bir dönemde bu ittifak (Türk-Amerikan ittifakı) her zamankinden daha önemlidir" dedi. 

Görevine bir ay önce başlayan Donald Trump yönetimine işaret eden McCain, "ABD'deki yönetim değişikliği Suriye'deki mevcut politikanın yeniden değerlendirilmesi için önemli bir fırsat sunmaktadır" dedi.

"ERDOĞAN'IN ÖNERİSİ CİDDİYETLE ELE ALINMALI"

McCain, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'de 'güvenli bölge' ve Rakka operasyonuna ilişkin açıklamalarına ilişkin, "ABD, IŞİD'i hızlı ve kalıcı bir şekilde mağlup etmek, düşmanlarımızın kötü etkisine karşı koymak ve bölgede kabul edilebilir bir güç dengesi kurabilmek için Türkiye ile çalışmalı. Bu amaçla Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de güvenli bölgeler oluşturulması ve Rakka'nın geri alınması için bir öneri ortaya koydu ve bu öneri ABD tarafından ciddiyetle ele alınmalı" ifadelerini kullandı.