Erdoğan'dan 'özeleştiri': Ekosistemi tahrip eden her adımın sonu felakettir

Erdoğan'dan 'özeleştiri': Ekosistemi tahrip eden her adımın sonu felakettir

Türkiye'nin dört bir yanından doğal alanların betona gömülmesinde başrol oynayan Erdoğan, "İçinde bulunduğumuz ekosistemi tahrip eden her adımın sonu felakettir. Bu noktada acilen bir özeleştiriye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum" dedi.

Son dönemde AKP'ye verdiği destekle bilinen yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun son filmi 'Buğday'ın galası AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Saray'da yapıldı.  

'KALİTEYİ HAZMEDEMEYEN NEZAKET FUKARASI ŞAHISLAR'

Etkinlikte yaptığı konuşmada yandaş yönetmen Kaplanoğlu'na övgüler yağdıran Erdoğan, "'Buğday' filminin de Sayın Kaplanoğlu'nun 'Bal' filminde olduğu gibi yurt içinde ve yurt dışında hak ettiği ilgiyi göreceğine inanıyorum. Elbette zaman zaman haddini bilmeyen, kaliteyi hazmedemeyen, nezaket fukarası şahıslar da çıkabiliyor. Bunlara verilecek en güzel cevap sevgiyi korumak, işini en güzel, en kaliteli şekilde yapmaya devam etmektir." dedi. 

ERDOĞAN'DAN KAPİTALİZM 'ELEŞTİRİSİ'

Konuşmasında filmin, tabiat üzerindeki tahribata dikkat çektiğini söyleyen Erdoğan, Türkiye'de son 15 yılda eşitsizlikleri ve doğa tahribatını daha da artıran kalkınma politikaları es geçerek, "Tüketim hırsının körüklendiği, hedonizmin teşvik edildiği bir sürecin bizi götüreceği yer hiç de parlak bir yer olmayacaktır. Aynı şekilde kapitalizmin sınır, ilke ve değer tanımadan yaygınlaştığı bir düzende insanla beraber doğanın da tahribata uğraması mukadderdir. Bunun için biz her fırsatta 'merhametli büyüme' diyoruz" ifadelerini kullandı. 

'EKOSİSTEMİ TAHRİP EDEN HER ADIMIN SONU FELAKETTİR'

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanındaki doğal yaşam alanlarını katleden enerji, ulaşım ve inşaat projelerinin 'başmimarı' Erdoğan, konuşmasında 'özeleştiri' de yaparak, "İçinde bulunduğumuz ekosistemi tahrip eden her adımın sonu felakettir. Bu noktada acilen bir özeleştiriye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.