Erdoğan’dan MHP ile yerelde de işbirliği mesajı: ‘Ümmete hizmet için’

Erdoğan’dan MHP ile yerelde de işbirliği mesajı: ‘Ümmete hizmet için’

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin yanı sıra yerel seçimlerde de MHP ile ittifak olabileceğinin mesajını verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekilleriyle dün kahvaltıda bir araya geldi. Hürriyet’in aktardığı habere göre, “6 ay önce yerel seçimlerde karşı karşıya gelip rakip olacağımız bir partiyle 6 ay sonra nasıl ittifak yapacağız, bu ittifaka zarar vermez mi” sorusu üzerine Erdoğan, “Durun bakalım. Daha zaman var o işlere. Yerelde de fiili ittifak olabilir, gönül ittifakı olabilir, başka şeyler olabilir, dengelere bakmak lazım. Biz Devlet Bey’le her şeyi konuşuyoruz. Bu konuları da oturur konuşuruz, ama daha zaman var o işlere” dediği iddia edildi.

Erdoğan’ın toplantıda özetle şu mesajları verdiği aktarıldı:

‘ÜMMETİN BİRLİĞİNE HİZMET EDECEK’

 “İttifakta sorun yok. İttifak hızla tabana yayılıyor. Biz de her zaman kararlılıkla arkasında duruyoruz. Burada liderler düzeyinde ciddi yakınlaşma sağlandı. Bu sıradan bir ittifak değil, bunu sadece seçimlere indirgemek de doğru değil. Bu ittifak memlekette ümmetin birliğine de hizmet edecek, hayırlı sonuçları olacak. Burada söylem birliği de çok önemli, onun için söylem birliğimizin olması lazım. Erken seçim yok, seçimler söylendiği tarihte yapılacak, bunu herkes böyle bilsin, buna göre hareket etsin. Teşkilatlarımız el ele, kol kola heyecanı kaybetmeden seçimler için şimdiden çalışmaya başlayacak. Bu ruh kaybolmasın. İttifak ve uyum ile ilgili çalışmalar iyi anlatılsın.”