Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na yine dava: Tazminat miktarı caydırıcı olmalı

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na yine dava: Tazminat miktarı caydırıcı olmalı

Erdoğan, Kılıçdaroğlu hakkında grup toplantısındaki açıklamaları gerekçesiyle 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, 3 Nisan'da partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki açıklamalarını gerekçe göstererek 500 bin liralık tazminat davası açtı.

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından Ankara Asliye Hukuk Mahkemesine verilen 15 sayfalık dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında, Erdoğan'ın kişilik haklarını ihlal eden ve saldırı kastıyla ağır hakaretler içeren ifadeler kullandığı savunuldu. Konuşmada, Erdoğan'ın onur ve saygınlığına yönelik ifadeler sarf ettiği iddia edildi.

"Kişinin üslubu kişiliğinin bir yansımasıdır. Bu nitelikte sözlerin, pozisyonu itibarıyla sorumlu davranması gereken davalıdan sadır olması ülkemiz için büyük bir talihsizliktir” ifadeleri kullanılan dilekçede şunlar kaydedildi:

‘DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ OLAMAZ’

"Davalının konuşmasında geçen haksız, ve mesnetsiz iddialarıyla ilgili olarak ayrıca cevap vermeye gerek görülmemiştir. Ancak bu vesileyle şunu ifade etmek gerekir ki gerçeklerin bu ölçüde çarptırılması, yalanın bu kadar rahat ifade edilmesi, hakaret ve iftiranın bu denli olağanlaştırılması geçmişte örneklerini pek çok kez müşahede ettiğimiz bir FETÖ ahlakıdır. Bu ahlakın, ana muhalefet partisi liderinin şahsında tecessüm etmesi ülkemiz için kaygı vericidir."

Dilekçede ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının düşünce ve ifade hürriyeti çerçevesinde değerlendirilip hukuken mazur görülmesinin mümkün olmayacağı savunuldu.

‘TAZMİNAT MİKTARI CAYDIRICI OLMALI’

AA’nın haberine göre manevi tazminat talebinin yasal koşullarının oluştuğu ve hükmedilecek tazminat miktarının caydırıcı olması gerektiği ifade edilen dilekçede, Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddiasıyla 500 bin lira manevi tazminat talep edildi.