Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: 'Ben oraya gelmem' diyen malum zat kuzu kuzu geldi

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: 'Ben oraya gelmem' diyen malum zat kuzu kuzu geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni yaptık, demedik laf bırakmadılar, gitmedikleri mahkeme kalmadı. Gittiler, döndüler. ‘Ben oraya gitmeyeceğim' dedi malum zat, sonra kuzu kuzu geldi" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Antalya'da AKP'li büyükşehir belediyesinin ve yandaş Memur-Sen'in düzenlediği etkinliklere katıldı. 

"DİKİLİ AĞACINIZ YOK NE KONUŞUYORSUNUZ"

AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başladığı inşaatı kendisinden sonra hangi zihniyete devretmek durumunda kalmıştı, daha sonra Antalyalı tekrar sayın Türel'e döndü ve yola nasıl devam etti, aslında bu Türkiye genelindeki hizmet anlayışının ne olduğunu ortaya koyuyor. Bunlar ortaya çıkıp konuşuyorlar ya, biz sizi eserlerinizle görüyoruz. Burda şimdi Ziya Paşa'yı nasıl hatırlamayayım, ne demiş 'Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri'. Eserle insanlara değer vermemiz gerekir. Biz sizi görüyoruz eserlerinizden tanıyoruz, dikili ağacınız yok ne konuşuyorsunuz" dedi.

"MALUM ZAT KUZU KUZU GELDİ"

Erdoğan, konuşmasının devamında 15 Temmuz darbe girşimi sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun davet üzerine Saray'a gelmesine ilişkin, "Allah'tan erken dönüş oldu da ele alındı yapıldı, bu binanın hayırlı olmasını diliyorum. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni yaptık, demedik laf bırakmadılar, gitmedikleri mahkeme kalmadı. Gittiler, döndüler. ‘Ben oraya gitmeyeceğim' dedi malum zat, sonra kuzu kuzu geldi. Çünkü ben geleceklerini biliyordum. Bunların bu sözleri geçerli değildir. Akşam başka sabah başka" dedi. 

"BATI BANA DİKTATÖR DEDİKÇE NAZİ DEMEYE DEVAM EDECEĞİM"

Daha sonra Manavgat Starlight Otel'de Memur-Sen'in 5. Büyük Türkiye Buluşması'nda konuşan Erdoğan, 'Batı'yı eleştirerek, "Ne yazık ki, dostlar hala YPG'nin yanında. Diyorlar ki, bunlar 'teröristlere' karşı iyi mücadele veriyor. Biz diyoruz ki, teröristin iyisi kötüsü olmaz. Bunlarla hala anlaşabilmiş değiliz. Terör örgütlerine ve onların yandaşlarına artık dünyayı dar ediyoruz. Batı bana diktatör demeye devam ettikçe ben de onlara Faşist ve Nazi diyeceğim" dedi. 

"KILIÇDAROĞLU İDAM CEZASININ GERİ GELMESİ İÇİN 'VARIM' DEDİ"

Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun idam cezasının geri gelmesine olumlu yanıt verdiğini savunarak, "Neymiş, idam cezası gelirse  Türkiye'nin Avrupa'da yeri yokmuş. Olmasın ya. Kılıçdaroğlu da varım diyor. 16 Nisan'dan sonra Bahçeli zaten taraftar, o da taraftarım diyor. Ben biliyorum ki Yıldırım da taraftar. Ben de diyorum ki parlamentodan geçip, bana gelirse ben de bunu onaylarım" dedi.