Erdoğan'dan 'Kavurmacı' yorumu: Bize fatura kesmek kimsenin haddi değil

Erdoğan'dan 'Kavurmacı' yorumu: Bize fatura kesmek kimsenin haddi değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliye edilmesine ilişkin, "Denetimli serbestlik kararı verildi. Bu yargı ile ilgili bir durum. AK Parti'ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddine değil." dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Brüksel'deki NATO zirvesine katılmadan önce havalimanında açıklamalarda bulundu. 

"AB BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZ DEĞİL"

AB'ye üyelik sürecine ilişkin konuşan Erdoğan, "Bizim AB'den kopma gibi bir derdimiz yok. Ama onların da üzerlerine düşeni yapması gerekiyor. Bizim onlara anlatacağımız bu. 54 yıl oldu. Hala neyi bekliyorsunuz. AB 'Türkiye kendi çekilsin' havasında. Biz de kararı siz verin diyoruz. Görüşmelerde bunu konuşacağız. AB bizim de olmazsa olmazımız değil, bunun da bilinmesi lazım." dedi. 

"AK PARTİ'YE FATURA KESMEK KİMSENİN HADDİNE DEĞİL"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Fethullah Gülen cemaatine yönelk soruşturmadan tutuklanan ve daha sonra 'sağlık sorunları' gerekçe gösterilerek serbest bırakılan damadı Ömer Kavurmacı ile ilgili eleştirilere ilişkin bir soruya cevap veren Erdoğan, "Siyasette FETÖ temizliğinin yapılmadığını iddia eden bunu ispatlamalı. Kimse bu söylemeli. belediye başkanının damadını söylüyorsan, buna yargı karar verecek. Denetimli serbestlik kararı verildi. Bu yargı ile ilgili bir durum. AK Parti'ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddine değil." dedi. 

"ALMANYA İNCİRLİK'TEN GİDERSE GÜLE GÜLE DERİZ"

Almanya'nın darbe girişimine karıştığı iddia edilen subaylara iltica hakkı vermesi ve İncirlik sorununa ilişkin konuşan Erdoğan, "FETÖ'cü subaylar Almanya'nın konusu. Almanya teröristleri kabul etmeye alışmış. Biz de kovalamaya devam ederiz. Almanya İncirlik'ten giderse güle güle deriz." dedi.