Erdoğan’dan ihraç edilenlere: Gitsin özel sektörde çalışsınlar bize ne, devlet mi besleyecek bunları?

Erdoğan’dan ihraç edilenlere: Gitsin özel sektörde çalışsınlar bize ne, devlet mi besleyecek bunları?

Erdoğan KHK ile görevlerinden ihraç edilen yurttaşlar için “Gitsin özel sektörde çalışsınlar bize ne, devlet mi besleyecek bunları?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ATO Congresium’da düzenlenen 15 Temmuz ve İnsan Hakları Paneli’nde konuştu.

Erdoğan ihraç edilenler hakkında Kenan Evren’in darbe döneminde asılanlar için söylediği “Asmayalım da besleyelim” sözlerine benzer ifadeler kullanarak “Diyorlar ki bu kadar kişi işinden oldu, ne olacak onlara? Gitsin özel sektörde çalışsınlar bize ne, devlet mi besleyecek bunları? Bunları devlet besledi gelip devlete ihanet ettiler." diye konuştu.

GİTSİNLER ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞSINLAR BİZE NE?

Erdoğan şunları söyledi:

"Gitsinler özel sektörde çalışsınlar. Bize ne? Onu mu düşüneceğiz bir de. Devlet mi besleyecek bunları. Devlet besledi devlete ihanet etti bunlar. Zaten Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri 657’dir. Bir mutabakat sağlanabilse aynen batıda olduğu gibi 657’nin memur işçi ayrımı değil tamamen çalışanlar olarak değiştirilmesi lazım.

Bu olduğu zaman zaten çok daha isabetli adımların atıldığını göreceğiz.

öldürülen darbecilerin tamamı çatışmalarda hayatını kaybetmiştir. Karşısındakini öldürmeye çalışırken ölüp gitmişlerdir."

“BUNLAR AJAN PROVOKATÖR”

Büyükada’da gözaltına alınan insan hakları savunucularını da hedefine alan Erdoğan, “15 temmuz arefesinde Büyükada’da proje çalışmalarını yürüttüler. Ve polisimiz oraya yaptığı baskında bunları yakalayınca son G20 toplantısında bana bunu soruyorlar. Onların gazeteci olduğunu size kim söylüyor? Bunlar ajan provokatör. Baskında masanın üzerinde ne tür haritalar olduğunu ne tür projeler olduğunu polisimiz tespit etti. Kaldı ki bizde yargı var. Yargı burada ne karar verirse herkes buna uyacak. Şimdi bize soruyorlar. OHAL’i ne saman kaldıracaksınız. Bütün bu huzursuzluklar bittiği zaman OHAL’i kaldıracağız. Bunlar bitmeden kimse bizden OHAL’i kaldırmayı beklemesin” dedi.