Erdoğan'dan 'Hitlervari' doğum kontrol açıklaması

Erdoğan'dan 'Hitlervari' doğum kontrol açıklaması

Özellikle Naziler tarafından ‘düşman’ ilan edilen doğum kontrolü, Erdoğan tarafından da ‘güçlü milletin düşmanı’ ilan edildi.

Yandaş ‘sanatçı’ Alişan ve Buse Varol’un nikah şahitliğini yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada "Güçlü milletler güçlü ailelerden oluşur. Bizi yıllarca doğum kontrolüyle aldattılar" dedi.

Mevlüt Uysal, Süleyman Soylu gibi AKP kurmaylarının katıldığı nikah töreninde Alişan da Erdoğan’dan izin alarak “Evet” dedi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı:

“Benim hep bir nasihatim var. Bir olur garip olur, iki olur rakip olur, üç olur denge olur, dört olur bereket olur, gerisi Allah Kerim. Güçlü milletler güçlü ailelerden oluşur. Bizi yıllarca doğum kontrolüyle aldattılar. “

NAZİLER DE DOĞUM KONTROLE DÜŞMANDI

15 Eylül 1935 tarihinde çıkarılan ‘Alman şerefi ve Alman kanını korumaya yönelik Nürnberg Yasaları’, kimin kiminle evlenebileceğini düzenlediği gibi, ‘şerefli Almanların’ çocuklarını da özel bir koruma altına alıyordu. Yasa, sadece ‘şerefli Alman’ çocuklarının kürtajla öldürülmesini yasaklamıyor, doğum kontrolüne de ciddi engeller getiriyordu.