Erdoğan'dan geri adım: Herkesin yurtdışına parasını çıkarma hakkı var

Erdoğan'dan geri adım: Herkesin yurtdışına parasını çıkarma hakkı var

Erdoğan’dan, “Bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma gibi gayretlerinin olduğunu duyuyorum” sözlerine ilişkin geri adım geldi.

Dünkü sözlerinin yanlış anlaşıldığını öne süren AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Türkiye serbest piyasa ekonomisine sahiptir, İsteyen herkesin parasını yurt dışına çıkarma hakkı vardır" dedi.

Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamaları şöyle:

"Dün bazı sinyalleri aldığımı belirtim. Önce orayı düzeltelim. Malvarlığını başka ülkelere kaçıranların bulunduğunu söylemiştim. Farklı değerlendirmeler yapıldığını gördüm. Türkiye, serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir. İsteyen herkesin yurtdışına parasını çıkarma hakkı vardır. Yurtdışından yatırımcı çekmenin yanında yurtdışına yatırım yapan da bir ülkeyiz. Yatırım için yurtdışına kaynak götürene, ihracat arayışı içinde olana, ticaret yapana asla sözümüz yoktur, olamaz.

 Benim sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasıyla ilgili bir talebim veya talimatım söz konusu değildir. FETÖ gibi, PKK gibi terör örgütleri ile iltisaklı oldukları için paralarıyla beraber bu ülkedeki kaynakları yurt dışına kaçıranlar zaten haindir. Bunu söylüyorum. Onlarla ilgili nefes tüketmeye de gerek duymuyorum. Benim söylediğim, ülkemizin diğer saldırıların yanı sıra ekonomik olarak da baskı altına alınmaya çalışıldığı şu dönemde işadamlarımızın yerli ve milli duruş sergilemeleri gerektiğidir. İş adamlarımız, şayet bu dönemde Türkiye ekonomisine sahip çıkmayacaklarsa soruyorum ne zaman çıkacaklar?"

Partisinde Muş'ta düzenlenen il kongresinde de açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Yine Türkiye'ye bir kumpas uygulamaya çalışıyorlar. Sizinle beraber buradan Türkiye'yi bir sinyal veriyorum. Bazı haberler alıyorum, bazı sinyaller alıyorum, bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma gibi gayretlerinin olduğunu duyuyorum, buradan kabineye sesleniyorum. Bunların hiçbirine çıkış için asla izin vermemelisiniz. Bu ülkede kazanıp varlıklarını yurt dışına çıkarmaya çalışanlara iyi nazarla bakamayız" demişti.