Erdoğan'dan erken seçim açıklaması

Erdoğan'dan erken seçim açıklaması

Erdoğan, Bahçeli'nin gündeme getirdiği erken seçim tartışmalarına yönelik, "Anayasa değişikliği 2019 Kasım seçimlerinden sonra hayata geçecek" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısına ilişkin olarak "Erken seçimle ilgili konuşmak istemiyorum, yarın görüşeceğiz" dedi.

Erdoğan, Bahçeli'nin erken seçim çağrısının ardından parti grup toplantısında açıklamlar yapıyor.

Erdoğan, "Anayasa değişikliği 2019 Kasım seçimlerinden sonra hayata geçecek" ifadelerini kullandı.

İNÖNÜ'NÜN ADINI ANMADI

Erdoğan, "Bugün 25. vefat yıldönümü olan 8. Cumhurbaşkanımız siyaset ve millet adamı Turgut Özal'ı rahmetle yad ediyor, mekanı cennet olsun diyorum. Gelin, sayın Özal'ın ruhuna birer Fatiha okuyalım. İsmini vermeyeceğim oradaki üniversitenin öğrenci sayısı fazla, onu ikiye böleceğiz ve Turgut Özal Üniversitesi'ni kuracağız" dedi.

'ÜLKEDE İKTİDAR DEĞİŞİMİ DEĞİL, ANAMUHALEFET BEKLENTİSİ VAR'

Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Erdoğan, "Millet kendisini rezil rüsva etmiş olacak ki, kalktı Hatay'a gitti. Bizim ziyarette giydiği kamuflaja hayran kaldı herhalde, laf attı. Kendisine postal ve parka gönderme teklifinde bulundum. Öğrenciliğimden beri postal ve parka giyiyorum dedi. Nihayet kabul etti. Siz teröristin parkası ve postalını giyersiniz. Biz Mehmetçik'in kamuflajı ve postalını giyeriz, aramızdaki fark bu. Bu partinin İstanbul il yöneticisi ve bazı yöneticilerinin BTÖ borazanlığı yapıyor. Ülkede ne kadar FETÖ, PKK, DHKP-C'li varsa CHP'nin eylemlerine katılıyor.CHP'nin böyle marjinalize edilmesine yüreğimiz el vermiyor. Bizim için muhalefet de iktidar kadar güçlü olmalıdır. Binde 3'lük partilerin ağzıyla siyaset yapılmaz. İktidar olmak için en az yüzde 50'ye talip olmalısınız. CHP binde 3'e talipse diyecek yok. Ülkede iktidar değişimi ile ilgili bir değişim beklentisi yoktur ancak anamuhalefetle ilgili beklenti var." dedi.