Erdoğan'dan bu kez de Irak'a operasyon sinyali

Erdoğan'dan bu kez de Irak'a operasyon sinyali

Erdoğan, Irak merkezi yönetimine yönelik olarak, "halledecekseniz siz halledin, halledemiyorsanız bir gece ansızın Sincar'a gireriz" dedi.

Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni Kaçak Saray’da düzenlendi.

Hakim ve Savcılar Kura Töreni'nde, bugün atanacak olan hakim ve savcı adayları, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan salonuna girdiğinde hep birlikte ayağa kalkarak alkışladı.

HSK, 5 Mart’ta yapılması duyurulan kura törenini, ileri bir tarihte yapılmak üzere ertelemişti. Buna gerekçe olarak yaklaşık 1300 hakim ve savcı adayından 173’ünün güvenlik soruşturmasının olumsuz çıkması gösterilmişti.

'BİR GECE ANSIZIN SİNCAR'A DA GİRERİZ'

Törende konuşan Erdoğan, "Neresi o ikinci Kandil? Sincar. Eğer halledecekseniz siz halledin. Eğer halledemiyorsanız biz hemen bir gece ansızın Sincar’a da gireriz, oradaki PKK’lıları da temizleriz. Eğer dostsak, eğer kardeşsek bize gerekli kolaylığı sağlayacaksınız. Sizden önceki yönetimlere de bunları söyledik. Eğer bunları temizlemiyorsanız bize bırakın, PKK’yı da biz temizleyelim. Dediler ki 'Biz sıkıntıya düştüğümüzde durumu bildireceğiz.' O gün bugün hala bildirecekler. Sayın başbakanımız görüşüyor, biz görüşüyoruz. Ama çok daha bu iş uzarsa, yeni bir Zeytin Dalı da orada olur" dedi.