Erdoğan'dan Almanya'ya: NATO'da beraberiz, AB içinde müzakereci bir devletiz

Erdoğan'dan Almanya'ya: NATO'da beraberiz, AB içinde müzakereci bir devletiz

Cumurbaşkanı Erdoğan, "Alman yetkililerine şu ana kadar bir şeyi devamlı söyledim, Bizler NATO'da beraberiz, AB içinde müzakereci bir devletiz. Aramızdaki stratejik ortaklık yeni değil. Bu ortaklığa gölge düşürecek herhangi bir adım atılmamalıdır" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Körfez turu öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. 

"AZİZ DOSTUM SELMAN İLE BİR ARAYA GELECEĞİM"

Katar krizine ilişkin konuşan Erdoğan, "Bu krizi çözebileceklerin başında Kral Selman geliyor. Aziz kardeşim Selman'la bir araya geleceğim. Suudi Arabistan'daki temaslarımın ardından bugün Kuveyt'e geçeceğiz. Kuveyt bölgede önemli rol oynuyor. Arabuluculuk rolü üstlenerek çok önemli katkı sunuyor. Gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunacağım. Son gününde Katar'a intikal edeceğim" dedi. 

"NATO'DA BERABERİZ"

Almanya ile yaşanan gerilime ilişkin konuşan Erdoğan, "Alman yetkililerine şu ana kadar bir şeyi devamlı söyledim, Bizler NATO'da beraberiz, AB içinde müzakereci bir devletiz. Aramızdaki stratejik ortaklık yeni değil. Bu ortaklığa gölge düşürecek herhangi bir adım atılmamalıdır" dedi. 

"TÜRKİYE'DE SUÇ GÖRÜNENİ BAĞRINIZA BASARSANIZ..."

Erdoğan açıklamasının devamında, "Türkiye'den kaçan teröristleri Almanya'da barındırırsanız, bunlar bir de suçlu konumunda olursa, ki Türkiye'de yargılanıp suçlu göründüğü halde adli kontrol şartı ile serbest bırakılanı siz alıp bağrınıza basarsanız. Cumhurbaşkanlığı makamında bunları ağırlarsanız, kusura bakmayın, bizim size bakışımız o kadar rahat olmaz" dedi.