Erdoğan'dan AKP'ye 3 yıllık komutlar

Erdoğan'dan AKP'ye 3 yıllık komutlar

Yandaş yazar Abdülkadir Selvi YSK’nın kesin sonuçlarının ardından AKP’nin başına geçecek olan Erdoğan’ın 2019’a kadar üç yıllık bir plan hazırladığını yazdı.

Yandaş Yazar Abdülkadir Selvi Hürriyet'te yayınlanan bugünkü köşe yazısında Erdoğan'ın 3 yıllık bir plan hazırladığını aktardı.

Erdoğan’ın 3 yılı 3’e ayırdığını aktaran Selvi 2017’nin ‘AKP teşkilatları ve belediyelerde değişim ve düzenleme yılı’ 2018’in ‘İcraat yılı’, 2019’un ise ‘seçim yılı’ olduğunu yazdı.

‘SONUÇLARA OLUMSUZ ETKİSİ OLAN BELEDİYE BAŞKANLARINI ALIN’

Selvi’nin aktardığı kulis bilgilerine göre, Erdoğan, ilk talimatını belediyelerle ilgili olarak verdi. Referandumda bazı belediyeler ile teşkilatların yeterince çalışmadığını hatta bazı yerlerde evet oylarını aşağıya çektiğini belirten Erdoğan Selvi’nin aktardığına göre, “Belediye başkanlıklarını tek tek değerlendirin. Sonuçlara olumsuz etkisi olan belediye başkanlarını alın, yerine belediye meclisinden birini seçin. Bunu geciktirmeden yapın. 2018’de icraat yaparlar. 2019 zaten seçim yılı. Belediye meclisinden seçilen arkadaş başarılı olursa 2019’da onu aday gösteririz” diyor.

‘HEYECANINI KAYBEDEN İL BAŞKANLARINI DEĞİŞTİRİN’

Selvi yazısında Erdoğan’ın “İl başkanlarından yorulanları, heyecanını kaybedenleri, sahada çalışmayanları belirleyin, kongre sürecinde değiştirin. Bize sahada heyecanla çalışacak İl başkanları lazım” dediğini aktarıyor.

KONGRE TAKVİMİ ÖNE ÇEKİLECEK

Selvi’nin yazısına göre, Erdoğan değişim ve yeniden yapılanma süreçlerinin 2018’e sarkıtılmamasını istiyor.ve “AK Parti’nin olağan kongresini 2018’e sarkıtmayın. Kongre takvimini öne alın. 2017’de olağan kongreyi tamamlayın” diyor.

Bu durumda AKP’nin, 2018 yılı Eylül-Ekim ayı içerisinde tamamlanacak olan olağan kongre takvimininin öne çekileceği belirtiliyor.