Erdoğan'dan Adalet Yürüyüşü'ne tehdit: Yargı yarın sizi de davet ederse şaşırmayın

Erdoğan'dan Adalet Yürüyüşü'ne tehdit: Yargı yarın sizi de davet ederse şaşırmayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Yürüyüşü’ne katılanları ve destek verenleri tehdit ederek, “Elde adalet pankartlarıyla dolaşmak adaleti getirmez. Yargı yarın sizi de davet ederse şaşırmayın.” dedi. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Merkezi (TİM) Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulundu. 

"ÜLKEMİZDE YATIRIM YAPAN SUUDİ ARABİSTAN MÜSTERİH OLSUN"

Katar krizine değinen Erdoğan, "Katar meselesinde hakkaniyetli bir tavır içerisindeyiz. Katar'a yapılan ambargoyu haklı bulmadığımız söyledik. Şahsım, Başbakan, ve bakanlarımızla beraber hemen hemen herkesle görüştük ve görüşmeye devam ediyoruz. Temennimiz bu meselenin bayrama kadar çözülmesi. Suudi Arabistan başta olmak üzere Körfez ülkeleriyle çok güçlü ilişkilere sahibiz. Ülkemizde yatırım yapan Suudi Arabistan ve diğer ülkeler müsterih olsunlar." şeklinde konuştu. 

"TÜRKİYE ÇOĞU BATI ÜLKESİNDEN ÇOK DAHA İLERİ DÜZEYDE BİR HUKUK DEVLETİDİR"

Erdoğan konuşmasının devamında, "Türkiye çoğu batı ülkesinden çok daha ileri düzeyde hukuk devletidir. Terör örgütlerinin saldırmasına rağmen hukuk ilkesi içerisinde davranıyoruz. Burası darbe yapanlara bile hukuk ilkesi çerçevesinde muamele gösteren bir ülkedir. Türkiye'nin aleyhinde yürütülen bu kampanyaların haksız oduğunu biliyoruz." dedi.  

"YOLLAR YÜRÜMEKLE AŞINMAZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'nü hedef alan Erdoğan, şu açıklamayı yaptı:

"Bizim hukuka saygımız, anayasamız var. Ama diğer taraftan da, anayasayı ayaklar alttına alarak vatandaşı sokağa dökmek, ne milletin yararınadır ne bizim. Yollar yürümekle aşınmaz. Sivil toplum kuruluşlarının, yargının bu zatla ilgili aldığı kararlara destek veriyor gibi, yargının 138. maddesini ayaklar altına alıyor olması. Ürkeklik, yargıya baskı adaleti getirmez. Elinde 'adalet' yazılı pankartıyla dolaşmak, vatandaşı sokağa çağırmak adaleti getirmez. Adaletin yeri parlamentodur. Burada istediğin kadar adalet ara.

"YARGI YARIN SİZİ DE DAVET EDERSE ŞAŞIRMAYIN"

Acaba başında bulunduğun kurumda ne kadar adalet var. Biz bir şeyi konuşuyoruz, yasama yürütme yargı. Bu üç kurumun birbiriyle dayanışması çok önemli. Eğer bu kuvvetler ayrılığına biz saygı duymazsak, sivil toplum kuruluşları saygı duymazsa olmaz. Baskı unsuru olma gayreti içerisine girersiniz unutmayın ki 138. madde sadece siyasetçiler için çalışmaz. 138. madde A'dan Z'ye herkes için çalışır. Ve yargı yarın eğer sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın.

"15 TEMMUZ'DA KAÇAN KİŞİNİN TANKIN DEĞİL NEYİN ÜZERİNE ÇIKTIĞI BELLİ OLDU"

Bizim birliğimiz çok önemli. Böyle ramazan ayı içerisinde milleti sokağa dökmek, böyle bir işe başlamak doğru değil. 15 Temmuz'da Atatürk Havalimanı'ndan kaçan kişinin tanklara değil, neyin üzerinde çıktığı belli oldu. Dürüst olmayanlarla da bir yere varılmaz".