Erdoğan'dan AB'ye: Almayacaksanız söyleyin bilelim

Erdoğan'dan AB'ye: Almayacaksanız söyleyin bilelim

Erdoğan, AB'ye "Almayacaksanız söyleyin, bilelim. Minderden kaçan biz olmayacağız, onların kararını bekliyoruz" diye seslendi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Polonya'ya geldi.

Erdoğan ile Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. 

"ALMAYACAKSANIZ SÖYLEYİN BİLELİM"

Basın toplantısında Avrupa Birliği'ne (AB) seslenen Erdoğan, "AB'de Polonya bulunuyor, biz de AB'ye sokulmuyoruz. Polonya bizi destekliyor fakat 1963'ten bu yana Türkiye AB'ye alınmıyor. Şöyle fasılları masaya yatırdığımız zaman, 15 fasıl vardı, daha sonra bunları 35'e çıkardılar. Bunun sebebi Türkiye'nin buraya girmesi mümkün olmasın. Ben de diyorum ki, almayacaksanız söyleyin, bilelim. Minderden kaçan biz olmayacağız, onların kararını bekliyoruz" dedi.

"AB BİZE 3+3 MİLYAR EURO VERECEKTİ"

Erdoğan, mülteciler konusunda AB'den istedikleri paranın gelmediğini bir kez daha hatırlatarak, "Biz şu anda Suriye ve Irak'tan 3.5 milyona yakın mülteciyi ülkemizde ağırlıyoruz. Şu ana kadar 30 milyar doların üzerinde harcama yaptık. AB'den aldığımız son destek rakamı, 885 milyon euro. Bize 2016'da 3+3 milyar euro vereceklerdi" dedi.