Erdoğan'dan absürd baskın seçim yorumu

Erdoğan'dan absürd baskın seçim yorumu

Erdoğan, Kandilli Rasathanesi’nin etkinliğinde baskın seçime dair açıklamalar yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kandilli Rasathanesi’nin 150. yıl etkinliğinde baskın seçim ile ilgili “24 Haziran seçimini depreme hazırlık faaliyeti olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

Siyaseten yaşadıkları sıkışmayı aşmak için baskın seçim kararı alındığını da itiraf eden Erdoğan, “Halk oylamasıyla seçim arasındaki 2,5 yıllık dönemin herhangi bir sıkıntıya yol açmayacağına inanıyorduk. İç ve dış siyasi, askerî, ekonomik gelişmelerin seyri bize, bu süreyi mevcut sistemle devam ettirmemizin ciddi maliyetleri olacağını gösterdi” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

Cumhurbaşkanı olarak benim şu anda önümde 1,5 yılım daha var. Yani bu makamın, bu koltuğun hırslısı konumunda olsak, 1,5 yıl daha devam edebilirdik. Böyle bir hırsın içinde değil ama yaptığımız bütün bu hesaplar neticesinde bu sıkıntılar bizim ülkemize, milletimize bir bedel ödeteceği endişesiyle dedik ki bu adımı atalım.

Bölgemizde Suriye ve Irak merkezli bir yeniden tanzim projesinin hayata geçirilmeye çalışıldığı anlaşılıyor.

YENİDEN 'BÖLGENİN AĞABEYİ OLMA' HAYALİ

Burada da tabi Türkiye olarak bize görünen o ki ciddi manada bir yük düşecek. Bu projenin ülkemizle ilgili ayaklarının bulunduğu açık. Tabi bu hesapları yapanlar, Türkiye’yi eski Türkiye sanıyorlar. Dışarıdan dayatılan senaryolara teslim olan o Türkiye artık geride kaldı.

24 Haziran seçimini depreme hazırlık faaliyeti olarak görüyorum.

Önümüzde ekonomiden yatırımlara, savunmadan temel hizmetlere kadar her alanda atması gereken adımlar vardır. Bunları yaptığımızda ülkemizde ve dünyada kendisine rol biçilen değil, rol dağıtan bir ülke durumuna geleceğiz. Yani depremin yıkıcı etkilerine karşı hazırlık yapmış olacağız.

TEK ADAMLIĞA DA ABSÜRD YORUM

YÖK bana bağlı olduğu için hemen bir hafta öteye aldık sınavı. Bu şunu gösteriyor, Başkanlık sistemi seri adımlar atmayı sağlıyor.