Erdoğan'dan ABD'ye 'koruma' tepkisi: Amerika’nın Hans'ı ile mi kendimi koruyacağım?

Erdoğan'dan ABD'ye 'koruma' tepkisi: Amerika’nın Hans'ı ile mi kendimi koruyacağım?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de korumaları hakkında yakalama kararı çıkarılmasıan tepki göstererek, "Böyle şey olabilir mi? Bu nasıl bir hukuktur? Bu korumalar beni korumayacaksa niçin yanımda ABD’ye götürüyorum? Amerika’nın Hans'ı ile mi kendimi koruyacağım?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'da düzenlediği iftar buluşmasında açıklamalarda bulundu. 

"HERKES KONUMUNU İYİ BİLSİN"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşe ilişkin konuşan Erdoğan, "Bir taraftan 'hukuka saygı' deyip, hukuku çiğneme yoluna gitmek kimseye fayda sağlamaz. Herkes konumunu iyi bilsin o konumundan dolayı bir yerlere baskı yapma yoluna gitmesin. Bu kimseye bir şey kazandırmaz." dedi.

"AMERİKA'NIN HANS'I İLE Mİ KENDİMİ KORUYACAĞIM?"

ABD'de protestoculara saldıran korumaları hakkında yakalama kararı çıkarılmasına tepki gösteren Erdoğan, "PKK terör örgütü FETÖ’cüler birleştiler, 40-50 metre mesafede şahsıma karşı gösteri yapıyorlar. ABD polisi hiçbir şey yapmıyor. Acaba benzer bir şey Türkiye’de yapılmış olsa tavır ne olur? Hiçbir şey yapmadıkları gibi onlara müdahalede bulunan bizim soydaşlarımızdan iki tanesini içeri almışlar. Böyle şey olabilir mi?" şeklinde konuştu. 

Erdoğan konuya ilişkin açıklamasının devamında, "Bir diğer taraftandan da korumlarımdan 12 tanesi için tutuklama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl bir hukuktur? Bu korumalar beni korumayacaksa niçin yanımda ABD’ye götürüyorum? Amerika’nın Hans'ı ile mi kendimi koruyacağım? ABD liderleri ülkeme geldiği zaman Türk polisini bile arabaya oturtmazlar. Biz oraya gittiğimizde 'Hayır biz kendi polisimizi oturtacağız' diyorlar. Bunun mücadelesini vereceğiz siyasi ve hukuki." ifadelerini kullandı.