'Erdoğan'a Salı'ya kadar izin veriyorum'

'Erdoğan'a Salı'ya kadar izin veriyorum'

Mersin’de bir toplu açılış törenine katılan Kılıçdaroğlu, burada açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’de Mezitli Belediyesi’nin toplu açılış törenine katılarak burada yaptığı açıklamada Man Adası belgelerine değindi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“15 milyon dolar para var. Soruyorum, 'bu para' nedir? Hiç adını duymadığımız adaları, devletleri duyduk. Man Adası. Man Adası mı 'manda adası' mı bilmem. Ama bir şeyler var orada. Sahte diyorlardı, hepsi gerçek çıktı. Efendim, 'Savcılığa verin' diyorlar. Savcılığa vereceğiz. Arkasında da duracağız, sonuna kadar takip edeceğiz. Öyle kıvırmak, takip etmemek yok. Sonuna kadar götüreceğim bu işi.

‘ERDOĞAN RAHAT UYUYAMIYOR'

Bankanın dekontuna sahte diyorlar. Sahte banka dekontu mu düzenlenir? Yani özetle şunu çok iyi bilin. Bir şirket var, sermayesi 1 sterlin, bir ortağı var o kadar. 15 milyon dolar. Bu nasıl bir ticaret? 1 sterlin, 15 milyon dolar. Böyle bir ticareti ben bilmiyorum. Bu ticareti kim bilir? Ancak üç kağıtçılar bilir. Normal tüccar nereden bilecek bunu? Herkes var. Herkes şu veya bu şekilde bir ticaret yapıyor. En azından fırından bir ekmek alıyor. Ama böyle bir hokkabazlığı hiç görmedik. 'Efendim bu bir ticarettir'. Çık bunu millete bir anlat. Nasıl bir ticaret bu? 15 milyon bir tarafta, 1 sterlin yani 5 lira bir tarafta. 

(Erdoğan’ı kast ederek) Rahat uyuyamıyor ben biliyorum. Ben söylüyorum: Doktoru bulundur yanında.

'SALI'YA KADAR İZİN VERİYORUM'

Salıya kadar Erdoğan’a izin veriyorum. Sarraf’a devletin sırlarını kim teslim etti? Çık, anlat.”