Erdoğan'a hakaretten gözaltına alınan TKP'li sendikacıya Mahir Çayan ve THKP-C sorgusu

Erdoğan'a hakaretten gözaltına alınan TKP'li sendikacıya Mahir Çayan ve THKP-C sorgusu

İzmir’de ‘cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla evine yapılan baskınla gözaltına alınan TKP’li sendikacı Selma Şen’e, emniyette alınan ifadesinde Mahir Çayan’ın mezarındaki anmaya katıldığı için “Sizin de THKP-C üyesi olduğunuz anlaşılıyor” denildi. Şen’in Facebookta yazdığı “hırsız” kelimesini hatırlatan polis, “Cumhurbaşkanımıza neden bu kadar kin ve nefret duyuyorsunuz?” sorusunu sordu.

İzmir’in Bornova ilçesinde ‘cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla evine yapılan baskınla gözaltına alındıktan sonra dün tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi ve aynı zamanda KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir eski İl Şube Başkanı olan Selma Şen’e emniyet ifadesinde Mahir Çayan ile ilgili sorular soruldu.

‘Erdoğan’a hakaret’ten gözaltına alınan ve dün çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan TKP’li sendikacı Şen’e, Kızıldere’de 9 devrimciyle birlikte katledilen THKP-C lideri Mahir Çayan’ın Ankara’da bulunan mezarını ziyaret etmesi hatırlatılarak “Mahir Çayan isimli örgüt liderinin mezarına gitmenizden sizin de aynı terör örgütü içinde faaliyet yürüttüğünüz anlaşılmaktadır. Ölen terör örgütünün mezar anmasını yapmanız yönünde hangi sorumlulardan ne tür talimatlar aldınız, terör örgütüne eleman ve taraftar kazanmak için mi bu yöntemi uygulamaktasınız, bu yöntemle bu güne kadar kimleri terör örgütüne eleman ve taraftar olarak kazandırdınız?” soruları soruldu.

DAYANIŞMA BİLE SORGU KONUSU YAPILDI

Geçen sene ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla tutuklanan ÖDP İzmir İl Yöneticisi Onur Kılıç ile dayanışmak amacıyla geldiği adliyede facebook hesabından adliyede olduklarına dair durum bildirimi yapması da sorulan TKP’li Şen’e, ÖDP’li Kılıç ile ‘ne tür bir örgütsel bağlarının olduğu’ sorusu yöneltilerek, dayanışma eylemi bile sorgu konusu yapıldı.

"HIRSIZ” HASSASİYETİ

Sendikacı olduğunu belirten Şen’e yine sosyal medyada “Osmanlıca öğrendiğim ilk kelime hırsız” paylaşımından yola çıkılarak, “Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hırsız diyerek bu kadar kin ve nefret duymanızdaki sebep nedir?” diye soruldu. Şen'in, söz konusu ifade nedeniyle 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarette bulunduğu' iddia edildi.