Erdoğan'a göre AKP Afrin saldırısıyla dirildi

Erdoğan'a göre AKP Afrin saldırısıyla dirildi

Erdoğan partisinin il kongrelerinde açıklamalarda bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Giresun 6’ncı Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AKP’nin metal yorgunluğunu Afrin saldırısıyla aştığını ve sonrasında partide bir diriliş yaşandığını söyledi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Bir metal yorgunluğu var dedim. Bunu aşmamız lazım. Afrin harekatıyla bir diriliş hareketinin içerisine girdik. Hep daha yükseğe çıkmak daha ileriye gitmek için çaba harcadık. Oy oranımız yüzde 50 olsa bile yerinde saymak başarı değildir. AK Parti başkalarıyla değil, kendi elde ettiği sonuçlarla yarışmıştır. Ülke düşmanlarına Osmanlı tokadı indirecek bir zafere koşmak istiyoruz.

YİNE ÖSO’YA SAHİP ÇIKTI

Bunlar (CHP kastediliyor) PYD'ye ‘terör örgütü’ demek için ‘elimizde yeterli delil yok’ tezini savunuyorlardı. Afrin operasyonunu başka türlü sabote etmenin çabasına düştüler. ÖSO'daki kardeşlerimize iftiralar atarak Zeytin Dalı Harekatı'nın başarısını gölgelemek istediler. Bunlar PYD/YPG'ye verdikleri desteği ÖSO'ya vermediler. O beğenmedikleri ÖSO, Fırat Kalkanı Harekatı'nda 614 şehit verdi. Zeytin Dalı Operasyonu'nda ise şu ana kadar 302 şehit verdi”

‘TEL RIFAT’A GİRECEĞİZ’

Erdoğan daha sonra katıldığı AKP Trabzon 6’ncı Olağan İl Kongresi’nde de bir konuşma yaptı. Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmanın satır başları ise şöyle:

“Bunların (ABD’yi kastediyor) derdi terörle mücadele değil. Kararımızı verdik ve sahaya girdik. Kısa sürede Tel Rıfat'ı da kontrol altına alıp harekatı hedefine ulaştıracağız. Muhataplarımızdan Menbiç konusunda da bize verilen sözlerin yerine getirilmesini talep ediyoruz.

İŞGAL TEHDİTLERİNİ UNUTTU: ‘KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK’

Biz müttefiklerimize silah doğrultmayız ama gördüğümüz her teröristi affetmez indiririz. Aynı şey Kuzey Irak için de geçerli. Eğer terör örgütünden temizlenmezse operasyon bizim için kaçınılmazdır. Teröristlerin cirit attığı yerde egemenlik lafı etmek boş iştir. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Ama bize tehdit oluşturan teröristleri halleder geçeriz. Sınırlarımız boyunca yığılan terör örgütünün üzerine sonuna kadar gideceğiz."