Erdoğan: YPG'nin paçavrasının ABD bayrağı ile dalgalanması bizi üzmüştür

Erdoğan: YPG'nin paçavrasının ABD bayrağı ile dalgalanması bizi üzmüştür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de YPG kontrolündeki bölgelerde ABD askerlerinin konuşlandırılmasına ilişkin, "YPG'nin paçavrasının ABD bayrağı ile dalgalanması bizi üzmüştür." dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hindistan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. 

"HİNDİSTAN'A 7 YIL SONRA İLK ZİYARET"

Hindistan ziyaretine ilişkin konuşan Erdoğan, "Bu ziyaret cumhurbaşkanı düzeyinde 7 yıl sonra Türkiye'den yapılan ilk ziyaret. Hindistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı Narendra Modi ile görüşeceğim. Hindistan ile ikili işbirliği ve terörizmle mücadele konularını görüşeceğim. Bu ziyarette ilişkilerdeki potansiyelimizi nasıl geliştireceğimizi görüşeceğim." dedi. 

"BİLECEKLER Kİ TÜRK ORDUSU HER AN ORALARA GELEBİLİR"

Suriye sınırında TSK-YPG çatışmalarına ve ABD askerlerinin YPG kontrolündeki bölgelerde konuşlandırılmasına ilişkin konuşan Erdoğan, "YPG'nin paçavrasının ABD bayrağı ile dalgalanması bizi üzmüştür. Bunu 16 Mayıs'taki ABD ziyaretinde göstereceğiz. 'Bu nedir?' diye kendilerine göstereceğiz. Dün de söylediğim gibi 'Bir gece ansızın gelebiliriz' derken bunu kastediyorum. Bilecekler ki Türk ordusu her an oralara gelebilir. Biz korkuyla yaşayacağımıza onlar endişe etsin." dedi.