Erdoğan: Yollarda yasal olarak yürümeniz hükümetimizin bir lütfudur

Erdoğan: Yollarda yasal olarak yürümeniz hükümetimizin bir lütfudur

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine Adalet Yürüyüşü'nü hedef alarak, "Siyasette söyleyecek sözü olanın yeri yol kenarları değil Meclis kürsüsüdür. Adalet yollarda değil adliye binalarında aranır. Yapılan iş zaten hukuki değildir. Yollarda yasal olarak yürümeniz hükümetimizin bir lütfudur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da medya temsilcilerinin katıldığı iftar etkinliğinde açıklamalarda bulundu. 

"BEN DE SINIRSIZ ÖZGÜRLÜĞE SAHİP OLDUĞUMU SÖYLEYEMEM"

Tutuklu gazetecilere ilişkin gelen eleştirilere yanıt veren Erdoğan, "Türkiye'de Anayasa ve yasalar herkes için bağlayıcıdır. Siyasetçiler gibi gazeteciler de hukuka bağlı kalmak zorunda. Özgürlüklerin de bir sınırı vardır. Ben de sınırsız özgürlüğe sahip olduğumu söyleyemem. Bügün ülkemizde mesleğini gazetecilik olarak belirten cezaevinde bulunan 177 kişiden sadece 2'si sarı basın kartı sahibidir. Haber peşinde koşmakla ihanete aracılık etmek tamamen farklı şeylerdir." ifadelerini kullandı. 

"ADALET YOLLARDA DEĞİL ADLİYEDE ARANIR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'nü hedef alan Erdoğan, "Siyasette söyleyecek sözü olanın yeri yol kenarları değil meclis kürsüsüdür. Mahkeme kararına itirazın usulleri de bellidir. Ülkeyi karıştırmanın hiçbir anlamı yoktur. Sizin gibi 15 Temmuz’da da bunu yapanlar oldu. Sizin onlardan ne farkınız var? Onların F-16’ları vardı, siz de yürüyüş yapıp akşam karavanlarda dinleniyorsunuz. Yapılan iş hukuki değildir. 15 Temmuz’u yapanların akıbeti belli, mahkemeler devam ediyor. Adalet yollarda değil adliye binalarında aranır. Yollarda yasal olarak yürümeniz hükümetimizin bir lütfudur." şeklinde konuştu.