Erdoğan yine yastık altına göz dikti

Erdoğan yine yastık altına göz dikti

Erdoğan, döviz kurundaki dalgalanmaların oyun olduğunu savunarak, "Yastığının altında doları, avrosu olan kardeşlerim gidin paranızı TL'ye yatırın" diye konuştu. 

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Erzurum Mitingi'nde konuştu. Erdoğan ekonomideki kötü gidişata ilişkin benzer söylemlerde bulunarak, "Yastığının altında doları olan Euro'su olan kardeşlerim paralarınızı TL'ye yatırın" çağrısında bulundu.

‘PARANIZI TL'YE YATIRIN’ ÇAĞRISI

Ülkedeki ekonomik çöküntüyü yine Fazil lobisine bağlayan Erdoğan "Bu ara birileri ülkemize çöreklendi, Gezi'de olduğu gibi. Faiz lobisi üzerimize yükleniyor. Boşuna yüklenmeyin, avucunuzu yalayacaksınız" diyerek "Yastığının altında doları, avrosu olan kardeşlerim gidin paranızı TL'ye yatırın" çağrısında bulundu. 

‘NE KURU YA?'

Erdoğan, "Geçen yıl 7,4 büyüme oranıyla dünyanın bir numarası olduk. Ey diğer adaylar... Çıkıyorsunuz yok kurmuş, murmuş. Ekonomimiz geçen yıl 7,4 büyüdü. Ne kuru ya? Hepsi hikaye bunların. Biz Soros'un falan kulu kölesi değiliz. Biz Allah'ın kuluyuz. Yerli ve milli olmak kendi paralarınıza sahip çıkmakla geçer. Çok kısa sürede kur balonunu söndüreceğiz." dedi.

‘BİSİKLETE BİNMEYE DEVAM ETSİN’

Cumhurbaşkanı adaylarını hedef alan Erdoğan, "Bir tanesi 'Ben araba falan üretmem' diyor. Benim için de '20 yıl geriden takip ediyor' diyor. Almanya'da da bir otomobil fabrikasını gezmiş. Sadece bizim otomotiv ihracatından elde ettiğimiz geliri bir araştırsın baksın. O bisiklete binmeye devam etsin. Kaç yıl geriden geliyor belli. O bisiklette de bazen sağa bazen sola gidiyor. Hayatları böyle bunların. Dikili ağaçları yok.