Erdoğan yalanladı, Bahçeli açıkladı: Saray ittifakı çatırdıyor

Erdoğan yalanladı, Bahçeli açıkladı: Saray ittifakı çatırdıyor

Erdoğan'ın üzerini örtme girişimlerine rağmen Saray ittifakında yaşanan gerginlik Bahçeli tarafından dillendirildi.

AKP ile ittifak yaparak seçimlere giren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HaberTürk’te katıldığı bir programda ittifak ve seçim açıklamalarında bulundu. 

Bahçeli AKP’ye seslenerek “MHP’nin yok farz edilmesini kabul edemeyiz. Bizi kimse kullanamaz, satın alamaz. MHP, bugüne kadar ki çabalarında cumhurbaşkanlığı sisteminin içerisinde bakan veya cumhurbaşkanlığı yardımcıları olarak herhangi bir talep düşünemez, aklına da getiremez.” dedi.

ERDOĞAN’I YANLIŞLADI

Geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında meclis çoğunluğu sağlanamazsa koalisyon yapılabilir diyen Erdoğan’a farklı partilerle temas kurulabilir.Bunun adı koalisyon değil uzlaşıdır dedi.

‘SEÇİM TARİHİNİ BİZ BELİRLEMEDİK’

Baskın seçim tarihi ile ilgili Saray’ın MHP’nin teklifini değerlendirdik demesine yönelik 24 Haziran tarihinin hükümet cephesinden geldiğini vurguladı. "Biz  26 Ağustos tarihini daha doğru bulmuş ve önermiştik" açıklamasını yaptı.

‘YENİKAPI AKP’NİN MİTİNGİ’

Erdoğan’ın geçen hafta düzenlediği Yenikapı mitingine MHP’nin katılmaması hakkında da konuşan Bahçeli “Bu miting bizim mitingimiz değil, AKP’nin mitingidir” dedi. Tansu Çiller'inde de katılması hakkında yalnızca 'gidebilir' açıklamasını yaptı.

‘DAVUTOĞLU HATASI YAPILIRSA HER ŞEY BİTER’

Erdoğan’ı desteklediklerini yineleyen Bahçeli "Hükümet kurmak Erdoğan’ın görevidir fakat biz mecliste güçlü bir MHP istiyoruz" dedi. Meclis konusunda "Ahmet Davutoğlu gibi bir hataya düşülürse her şey biter" açıklamasını yaptı.

DAHA FAZLA