Erdoğan ve Putin Türk-Rus İş Dünyası toplantısında ortak açıklamalarda bulunuyor

Erdoğan ve Putin Türk-Rus İş Dünyası toplantısında ortak açıklamalarda bulunuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin, Türk-Rus İş Dünyası toplantısında ortak açıklamalarda bulunuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin, Türk-Rus İş Dünyası toplantısında ortak açıklamalarda bulundu.

Vladimir Putin: Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus ve Türk işadamlarına yaptığı konuşmada, Türkiye ile ekonomik ve ticari ilişkilerde uçak krizi öncesi dönemini yakalamak ve üzerine çıkmak istediklerini söyledi. 

Gaz sevkiyatı için Rusya en güvenilir ortak. İnşaat sektöründe işbirliğini canlandırmaya hazırız. 

Putin, inşaat sektörünün, Türkiye-Rusya ekonomik ilişkilerinin lokomotifi olduğunu belirterek, bu alandaki işbirliğini yeniden canlandırmaya hazır olduklarını söyledi.     

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz'da hain saldırı milletimiz tarafından boşa çıkartıldı. FETÖ'nün ülkelerimiz arasındaki ilişkilere kastettiği net şekilde anlaşılıyor.

Atılımlarımız pek çok ülkeye ilham veren bir başarı hikayesidir. Akkuyu santralinin yapımına yeniden hız verilecek. Savunma sanayiinde birlikte adımlar atacağız. Hükümetlerarası karma ekonomik komisyon aktif hale getirilecek. İş adamlarımızdan süretli ve somut adımlar atmasını bekliyoruz. Ortak yatırım fonu kurulmasını karara bağladık.

SURİYE GÖRÜŞMESİ 2 BUÇUK SAAT SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türk-Rus İş Dünyası toplantısında yaptıkları açıklamalardan önce iki lider Suriye konusunu ele aldı.

Hürriyet'in haberine göre Konstantinovski Sarayı'nda basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Erdoğan ve Putin, düzenledikleri ortak basın toplantısının ardından Suriye konusunu görüşmek için tekrar bir araya gelmişti