Erdoğan: Rusya'nın PYD'ye gösterdiği ilgi bizi üzmektedir

Erdoğan: Rusya'nın PYD'ye gösterdiği ilgi bizi üzmektedir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Suriye'deki tavrını eleştirerek, "Neymiş, rejim davet etmiş, her davete icabet edilmez. Benim 911 km sınırım var, oradan ateş açıldı bir askerim şehit oldu. Rejim davet etmiş olmaz, Türkiye ile konuşacaksınız. Rusya’nın PYD’ye gösterdiği ilgi bizi üzmektedir" dedi. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hürriyet'in "Karargah rahatsız" başlıklı haberinin ardından tepki gösterdiği Doğan Medya'nın canlı yayın programına çıktı. 

"MİLLET 'UYGUN DEĞİL' DİYORSA YAPACAK BİR ŞEY YOK"

Kanal D ve CNN Türk ortak yayınında Doğan Medya Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Erdoğan, referandumda 'hayır' çıkması durumunda neler olacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Ha millet, 'Uygun değil' diyorsa, yapacak bir şey yok" diyen Erdoğan, 'hayır' çıkması durumunda erken seçim yapılıp yapılmayacağı sorusuna "Hükümetin tasarrufudur bu. Erken seçimlerle idare edilen bir ülkede istikrar bulamazsınız" şeklinde yanıt verdi. 

"İKİDE BİR GENSORU FALAN, ARTIK YOK ÖYLE BİR ŞEY"

Başkanlıkla birlikte meclisin yetkilerinin azaltılacağı eleştirilerine cevap veren Erdoğan, TBMM'nin elinde gensoru verme yetkisinin alınmasına ilişkin, "Çok çok suistimal edildi.  Gensoru falan ikide bir, artık yok böyle bir şey. Şu ana kadar 484 gensoru verildi. Biliyorlar ki netice alamayacaklar. Meclis’teki çalışmayı tıkamak için veriyorlar. Kaçı reddedildi, kaçı kabul edildi? 4 tanesi kabul edildi, 480’i reddedildi. Niye parlamentoyu tıkıyorsunuz?" dedi. 

"16 NİSAN'DAN SONRA SÜRPRİZLERLE KARŞILAŞABİLİRSİNİZ"

Hollanda ve Almanya ile yaşanan krizin ardından Almanya'ya gidebileceği açıklamasında bulunan Erdoğan, "Şu anda gündemimde böyle bir şey yok. Bütün bu gündemlerin hepsini artık 16 Nisan belirleyecek. 16 Nisan’dan sonra çok sürprizlerle karşılaşabilirsiniz, onlar da karşılaşabilecek" dedi. 

"AB BİZİ BİR KENARA ATTI"

Hakan Çelik'in "Siz AB için büyük mücadele verdiniz. Çok büyük bir heyecan vardı, biz bu işi yapacağız diye bir görüntü vardı. Niye buraya geldik?" sorusuna cevap Erdoğan, "15 ülkeyi dolaştım ya. Bütün gayretimi koydum. Aynı samimiyeti biz onlardan görmedim. Kalktılar onlar, bu bir sessiz devrimdir dediler. O zaman liderler zirvesine katılmıştık. Bizi bir kenara attılar sonra" dedi. 

"TRUMP İLE MAYISTA GÖRÜŞECEĞİZ"

Erdoğan, ABD'nin yeni başkanı Donald Trump ile görüşeceklerini açıklayarak, "Trump ile 16 Nisan sonrası, mayısta görüşeceğiz" dedi. 

"RUSYA'NIN PYD'YE İLGİSİ BİZİ ÜZÜYOR"

Rusya'nın Suriye'deki rolüne ilişkin eleştirilerini dile getiren Erdoğan, "Neymiş, rejim davet etmiş, her davete icabet edilmez. Benim 911 km sınırım var, oradan ateş açıldı bir askerim şehit oldu. Rejim davet etmiş olmaz, Türkiye ile konuşacaksınız. Rusya’nın PYD’ye gösterdiği ilgi bizi üzmektedir" dedi.