Erdoğan: Rusya ile dayanışmamız Afrin'i de kapsayacak

Erdoğan: Rusya ile dayanışmamız Afrin'i de kapsayacak

AKP Genel Başkanı Erdoğan, “İdlib konusunda Rusya ile şu anda bir dayanışma içindeyiz. Bu, Afrin'i de kapsayacak” açıklamasını yaptı.

Azerbaycan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “İdlib konusunda Rusya ile şu anda bir dayanışma içindeyiz. Bu, Afrin'i de kapsayacak” açıklamasını yaptı.

Hürriyet'ten Hande Fırat'ın aktardığına göre, Erdoğan'ın Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklama şöyle:

“RUSYA İLE DAYANIŞMAMIZ AFRİN’İ DE KAPSAYACAK”

“İdlib konusunda Rusya ile şu anda bir dayanışma içindeyiz. Bu, Afrin'i de kapsayacak. Çünkü Afrin bizim için her an bir tehdit oluşturabilir. Bölücü terör örgütü mensupları, neymiş, kuzeyden Akdeniz'e ineceklermiş. Buna Afrin üzerinden ilerleyerek, İdlib'i işgal ederek yeltenebilirler. Biz tabii ki izin vermeyiz. Münbiç şu an tamamen onların (YPG) kontrolünde. İnsani yardım noktasında bizim elimizde birkaç köy var, Rusya'da birkaç köy var.

(PYD'nin) Deyrizor'dan Akdeniz'e ulaşabilmeleri için kuzeyi kullanmaları lazım. Kuzeyi kullanmaları da bizim onlara yol vememiz halinde olabilir ki, bu da mümkün değil. Güneyde karşılarında rejim ve de Rusya var. Onlara ne rejim yol verir ne Rusya yol verir. DEAŞ'ın oradaki yerleri, Deyrizor'un olduğu yerler, petrolün en fazla olduğu yerler. Oralar kolay kolay kaptırılmak istenmez."