Erdoğan Rakka'da asılan Öcalan posteri hakkında konuştu

Erdoğan Rakka'da asılan Öcalan posteri hakkında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'de basın toplantısında konuştu. Erdoğan, Rakka'daki Abdullah Öcalan posteri ile ilgili olarak ABD'ye tepki göstererek, "Rakka'da terörist başının posterini asmışlar, bunu Amerika nasıl izah edecek? İnanmıyoruz, yanımızda değilsiniz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gelişen Sekiz Ülke (D-8) toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan yaptığı açıklamada, "D-8 ülkeleri içinde şu anda ülkelerin tamamında bir kararlılık var. İstihbarat konusunda her türlü dayanışmanın içinde olma kararlılığı var. DEAŞ'a, PKK'ya, El Şebab'a karşı. Rakka'da terörist başının posterini asmışlar, bunu Amerika nasıl izah edecek? İnanmıyoruz, yanımızda değilsiniz. Yanımızda olsanız bunu yapmazsınız. Dürüst değiller. Ondan sonra kalkıp bizden zaman zaman talepte bulunmasınlar." dedi.

BİZ DÜNYADA ADALET ARIYORUZ

Sözlerine "D-8'in artık daha fazla görünürlük kazanması gerekiyor. Geleceğimizi birkaç aktörün insafına bırakamayız. Bizler dünyanın irili ufaklı tüm ülkelerinin eşit şekilde söz sahibi olduğu bir düzenin savunucularıyız. biz Dünya'da adalet arıyoruz. 'Biz güçlüyüz, haklıyım' diyenlerin olduğu bir dünyayı asla istemiyoruz." şeklinde devam eden Erdoğan, "D-8 adaletsizliği, haksızlığı sistemleştiren mevcut düzene karşı önemli bir teklif, kuvvetli bir tezdir. İnsanı merkeze almadan, hakettiği değeri vermeden hiçbir sorunun üstesinden gelemeyiz. Tüm bu hususları meslektaşlarımla ele alma imkanı buldum. Dönem başkanlığını dost Pakistan'dan devralıyoruz. Necmettin Erbakan hocamızı da bir kez daha rahmet ve minnetle yadediyorum." dedi

"HANGİ ADALET ANLAYIŞI İLE SÖYLEYECEĞİZ?"

Biz çevreyi kirleten, doğal kaynakları düşüncesizce tüketen, kazanç uğruna savaşı, çatışmayı, katliamları meşru gören bir kalkınma modelini asla benimseyemeyiz. Biz kendimiz rahat yaşayacağız diye milyarlarca insanın emeğini, alın terini sömüremeyiz. Kendilerinde on binlerce nükleer başlık olan ülkeler, binlerce nükleer başlık olan ülkeler başkaları yaparken 'Hayır yapamazsınız' deme hakkını acaba kendilerinde nereden buluyorlar? Bunu hangi adalet anlayışıyla açıklayacağız. 'Ben güçlüyüm, öyleyse ben ne dersem olur' mantığıyla mı yapacağız. İnsanı merkeze almadan, insana hak ettiği değeri vermeden hiçbir sorunun üstesinden gelemeyiz.