Erdoğan provokatif açıklamalarına devam ediyor: 'Hayır' diyenler Kandil ile aynı değil mi?

Erdoğan provokatif açıklamalarına devam ediyor: 'Hayır' diyenler Kandil ile aynı değil mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kandil, 'hayır' diyor, Kandil'le beraber 'hayır' diyenler onlarla aynı değil mi? Kılavuzu karga olanın burnu... Ben bir şey demiyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Elazığ'ın ardından Malatya'da da toplu açılış töreninde konuştu. 

"KANDİL İLE 'HAYIR' DİYENLER ONLAR İLE AYNI DEĞİL Mİ?"

Başkanlığa karşı çıkanları hedef göstermeye devam eden Erdoğan, "Kandil'den talimat geliyor. Ne diyor Kandil, "Hayır diyeceksiniz" diyor. Hayır diyor bunlar. Şimdi, Kandil "Hayır" diyor. Kandil ile beraber "Hayır" diyenler onlarla aynı değil mi?  Kişi sevdikleri ile beraberdir. Biliyorsunuz değil mi? Dolayısıyla "Efendim ne alakası var" demeyin. Kılavuzu karga olanın, bir şey demiyorum. Onlar bu. Biz diyoruz ki 'Hak tecelli edecek'" ifadelerini kullandı. 

"ONUN DÖNEMİNDE HASTANEYE SAĞLAM GİR, HASTA ÇIKARSIN"

Konuşmasında 'bölünmüş yol propagandıs yapmayı da ihmal etmeyen Erdoğan, "Dikkat edin, niye evet diyeceksiniz biliyor musunuz? 36 kilometre bölünmüş yolu olan Malatya'ya 373 kilometreye çıkardık. İşte bunun için evet. Şimdi de 6 adet bölünmüş yol projesinin yapımı devam ediyor. Maşallah yetmiyor Malatya'ya. Malatyalı çiftçilerimize sadece geçen yıl 194 trilyon liraya tarımsal destek ödemesi yaptık. Kandil'deki bundan anlamaz ki? Onunla birlikte hareket edenler anlamaz ki. Bakıyorsunuz ana muhalefet de bundan anlamıyor zaten. Ana muhalefetin başındaki zatın sosyal sigortalar hastanesinin başında olduğu zaman hastaneye sağlam gir, hasta çıkarsın. Ama şimdi hastanelerimiz modern" şeklinde konuştu. 

"ASIL DİKTATÖR BUNLAR"

Cumhuriyet dönemini hedef alan Erdoğan, "Tek parti dönemini saymıyorum, o zaman milletin sözünün bir kıymeti yoktur. O dönemde gençler bakın, bilmeyebilirsiniz o zaman CHP vardı. Siyasi partinin il başkanı o zaman valiydi ya. Şimdi öyle bir şey konuşabilir miyiz? Hayır. Ya bunların demokrasiyle falan ilgisi yok, asıl diktatör bunlar" dedi. 

"BAŞABAKAN İLE CUMHURBAŞKANI AYNI OLMAZ, BİRİ VİTRİN SÜSÜDÜR"

Erdoğan konuşmasının devamında, "Dünyanın hiçbir yerinde cumhurbaşkanı ile başbakan gücünü milletten alarak aynı kudrette olmaz. Ya ikisi birden olmaz, veya birisi vitrin süsüdür, diğeri icracıdır. Türkiye'yi geri götüren bu olmuştur. İşin aslına bakarken biz sayın Gül ile de beraber yürüttük. Fakat o bizim insani vasıflarımızdı. Bizden önce niçin anayasa kitapçığı başbakanın suratına fırlatıldı? Bunu da gördü bu ülke. Merhum Ecevit, aşağı inip koalisyon ortaklarıyla beraber o hiç beklenmeyen basın açıklamasını yaptı mı? Yaptı. İşte kardeşlerim bunun sebebi sistemin kendisiydi. Şimdi cumhurbaşkanı ile başbakan olarak bizim aramızdaki diyalog arasında bu sıkıntı yaşanmadı. Birbirlerini yakından tanıyan kişiler arasındaki uyum, adı üstünde şahsidir" ifadelerini kullandı.