Erdoğan patronlara seslendi: Ne istediniz de yapmadık

Erdoğan patronlara seslendi: Ne istediniz de yapmadık

Erdoğan, katıldığı DEİK Genel Kurulu'nda; son dönemlerde varlıklarını yurt dışına kaçıran patronlarla ilgili konuştu.

DEİK Kurulu'nda konuşan Erdoğan yurt dışına varlık taşıyan patronları hedef alırken. Yurt dışına kaçtığı söylenen patronların aslında söylendiği kadar fazla olmadığını savundu.

'NE İSTEDİNİZ DE YAPMADIK'

Erdoğan konuşmasında, "Gümrük vergisi muafiyetinden inşaat harcamalarının KDV istisnasına, personel desteğine, kamu arazilerinin ücretsiz devrine kadar çok önemli teşviklerle yatırımcının karşısına çıkıyoruz. Sizleri ekonomi bakanlığımızla temasa geçmeye davet ediyorum. Bugüne kadar ülkemizde yol yürüyüpde bundan pişman olan kimse yoktur. Yatırımcılarımızın memnuniyetini her yerde görüyoruz. Birileri ısrarla ülkemizdeki iş adamlarımızın varlıklarını dışarıya çıkardıkları yönde tezviratlar üretiyor." görüşünü savundu.

'İKİ DÜNYADA DA ELİMİZ YAKANIZDA'

Yurt dışına sermaye kaçırma iddialarını değerlendiren Erdoğan, "Her kim işini ticaretini yatırımlarını büyütmek geliştirmek için değil de para kaçırmak için böyle bir yola tevessül ediyorsa kimse kusura bakmasın affetmeyiz. Milletimizin de eli hem bu dünyada hem öteki dünyada yakalarında olacaktır. " diyerek ekonomi ile ne kadar alakalı olduğunu bir kere daha göstermiş oldu. 

GREVLERİ TERÖR FAALİYETİ İLAN ETTİ

Konuşması sırasında yer yer sinirlenen Erdoğan, OHAL'i patronlar için devam ettirdiklerini belirterek, "Zaman zaman kulağımıza birilerinin OHAL'i bahane ederek iş dünyamızın yatırım şevkini kırdığı yönünde haberler geliyor. OHAL'in terörle mücadele dışında kullanılması oldu mu? 20 yıl öncesine gidin, grevlerin olduğu günleri hatırlıyor musun? OHAL sadece terör örgütlerini engelliyor. Biz bu mücadelemizi 8 gerekiyorsa 8, 9 gerekiyorsa 9... Ülkemizin huzuru için bunu yapmaya devam edeceğiz. Her kim iş adamlarımızı bununla tehdit ediyorsa gerekiyorsa şahsıma kadar bunu bildirsin. Kim yapıyor bunu? Adı sanı ünvanı ne olursa olsun gözünün yaşına bakmayız." grevi terör faaliyeti olarak gördüğünü açıkladı.

KABİNEYE İŞ ADAMI DA ALIRIZ

Erdoğan, patronları ikna etmek için ilginç de bir öneride bulundu. Kabine yolunu patronlara açan Erdoğan, "Dışarıdan kabineye üyeler almamız söz konusu olacak. İş dünyamızdaki pehlivanları da göreceğiz. Bakacağız iş hayatının içinde olan arkadaşlardan kabinede istifade etmeyi milletimiz bize yürü derse böyle bir görevi telakki ederiz." dedi.