Erdoğan: Parası olmayan köprüden geçmesin

Erdoğan: Parası olmayan köprüden geçmesin

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücretinin yüksek olmasını eleştiren CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye "Parası olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçer, diğerleri diğerlerinden geçer” diye yanıt verdi. Öte yandan yurttaşlar geçmese dahi, köprüyü inşa eden şirkete toplanan vergilerle ödeme yapıyor.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal'da yaptığı konuşmada bir skandala daha imza attı.

Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü 'nden geçiş ücretinin yüksek olmasını eleştiren CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yanıt verirken, “Parası olmayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçmesin” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın ifadeleri şöyle:

"İşte Yavuz Sultan Selim Köprüsü 'nün ne gereği var" diyorlar. Bunlar zaten merhum Demirel'in, Özal'ın yaptığı köprüye de aynısını söylediler. Şimdi bizim yaptığımız köprüye de aynısını söylüyor. Ne diyor, "Onun şöyle ücreti var, bunun şöyle ücreti var". Yav kardeşim. Öyle veya böyle, sen işine gelen köprüden geç. O pahalı olandan geçme. Onu biz özel sektöre yaptırdık. Bu kaynakların çeşitlendirilmesidir. Parası olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü 'nden geçer, diğerleri diğerlerinden geçer. Bay Muharrem sen onlardan geç."

YURTTAŞ GEÇMESE DAHİ PARA ÖDÜYOR

Yap-işlet-devret modeliyle yaptırılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü inşa eden şirkete devlet 135 bin aracın geçmesini taahhüt etmişti. Bundan dolayı yurttaşlar köprüden geçmese dahi verdiği vergilerden devlet şirkete ödeme yapıyor.

‘MALTEPE'Yİ TERÖRİSTLER YÖNETİYOR’

Erdoğan konuşmasının devamında CHP’li belediyenin yönetimde olduğu Maltepe ilçesi için “Teröristler yönetiyor” ifadelerini kullandı.
Skandal üstüne skandala imza atan Erdoğan, Maltepe’de büyük mitingle sonlanan ve milyonların katıldığı Adalet Yürüyüşü’nü de hedef alarak ‘terör örgütüyle ortak eylem’ olduğunu öne sürdü. 

"Maltepe Belediyesi'nin de bir tane elemanı içerideymiş. Üstelik de Başkan Yardımcısı. Neden biliyor musunuz? MLKP'den dolayı, yani terör. Düşünün terör örgütü mensupları Maltepe'yi yönetiyor, hale bak. Benim Maltepeli kardeşlerim hala bu partiye oy mu verecek Allah aşkına" diyen Erdoğan, "Terör örgütü ile bunlar el ele, kol kola yürümediler mi? Ankara'dan İstanbul'a yürümediler mi? Şimdi pazar günü bunlara bir Osmanlı tokadı yakışmaz mı?" dedi. 

‘AK PARTİ NE ALDATAN OLUR, NE ALDANAN OLUR’

"AK Parti ne aldatan olur, ne aldanan olur" diyen Erdoğan, "Bu adımları kararlılıkla attık. Türkiye'de 25 havalimanı vardı, bu sayı 59'a çıktı. Neredeyse lüks otobüs fiyatına uçakla gidiyoruz. Bunlara sorsan, bundan da rahatsızlar" ifadesini kullandı.

İLERİ HATIRLATIYOR

Erdoğan, daha önce Gülen cemaati ve eski ABD Başkanı Obama ile ilgili “Bir değil, iki değil, üç değil hep aldatıldık” demişti.