Erdoğan: Özgürlük Avrasya Tüneli'nden, Osmangazi Köprüsü'nden geçer!

Erdoğan: Özgürlük Avrasya Tüneli'nden, Osmangazi Köprüsü'nden geçer!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey Batı, sizin bu dünyada özgürlük diye bir derdiniz yok, sıkıntınız yok. Özgürlük bu değil ya. Özgürlük, bu insanlara insanca yaşama erdemini huzurlarına getirmek. Özgürlük Marmaray'dan geçer, Avrasya Tüneli'nden geçer, Özgürlük Osmangazi Köprüsü'nden geçer, Özgürlük inşallah dünyanın en büyük havalimanından geçer" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sarayı'nda bir kez daha muhtarları topladı. 

"DEMOKRASİNİN İLK ADIMI MUHTARLIKTIR"

Konuşmasında yine muhtarlara övgüyle başlayan Erdoğan, "Demokrasinin ilk adımı muhtarlıktır, oradan başlıyor. Son kademesi cumhurbaşkanlığıdır. Ülkemiz açısından bu kadar önemli bir meseleyi istişare etmesi gerekenlerin en başında cumhurbaşkanı olarak şahsım ve muhtarlarımız geliyor" dedi. 

"EY KAYMAKAM SEN KENDİNİ NE SANIYORSUN YA?"

Muhtarlara yönelik övgülerinin ardından isim vermeden bir kaymakama yüklenen Erdoğan, "Dün gece yaşadığım bir hadiseyi anlatmak istiyorum. Bir telefon geldi. Ardından ben de gazimizi aradım. Gazimiz evraklarını gönderiyor ama evraklar işleme konmuyor veya ağırdan alınıyor. Tabii ilgili yerlere de durumu bildirdim. Şimdi de buradan sesleniyorum, ey kaymakam. Sen kendini ne sanıyorsun ya, sen orada kalıcı mısın ya. O gazi kendini niçin feda etti? Bu vatan için feda etti. Köprünün üzerine niçin yürüdü, bu millet için yürüdü. Sen eğer o makamda varsan o gazi için varsın. Haddini bilmediğin zaman sana haddini bildirirler. Nitekim İçişleri Bakanıma da söyledim, öyle zannediyorum ki gereği yapılacaktır" ifadelerini kullandı. 

"GEZİ OLAYLARINDA MİLLETİMİZİN İÇİNDE HAYAT TARZI GEREKÇESİYLE ÇATLAK OLUŞTURMAK İSTEDİLER"

Bir kez daha Gezi direnişini hedef alan Erdoğan, "Gezi olaylarıyla milletimizin içinde hayat tarzı gerekçesiyle bir çatlak oluşturmak istediler. Oyunun arkasında dış güçler vardı. Ah, sen köprüler yapacaksın öyle mi. Sen denizin altından raylı sistemler yapacaksın öyle mi, sen insansız hava araçları yapacaksın öyle mi. Oo biz sana izin vermeden bu adımı atamazsın; böyle dediler. Biz durduk mu, durmadık" dedi. 

"ÇANAKKLAE KÖPRÜSÜ'NÜ YAPIYORUZ DİYE ÇILDIRIYORLAR"

Batı'yı eleştiren Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

"İnşallah 18 Mart'da da Çanakkale Köprüsü'nün temelini atacağız. Ve bu da dünyada ilk olacak. 5 bin metreyi aşan uzunluğu olan ilk köprü. Şimdi bunun heyecanını yaşıyoruz, inşallah 2023'e de o köprüyü yetiştireceğiz. Bundan dolayı çıldırıyorlar, bundan dolayı kıskanıyorlar. Sen kalkacaksın dünyanın en büyük havalimanını yapacaksın he. Dolarınızı kısarız, dövizinizi kısarız diyorlar. Ne kısacaksanız kısın, bu millet küllerinden yeniden doğar, sizi boğar.

"ÖZGÜRLÜK AVRASYA TÜNELİ'NDEN, OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ'NDEN GEÇER"

Batı'dan gelenler doğru Güneydoğu'ya gittiler. Ama bunlar ahlaksız. Oralardaki belediyeler devletin iş makineleriyle o çukurları açıyorlar, bunları görüyorlar. Hala bunları savunuyorlar. Ya bir belediye çukuru niçin açar, ya kanalizasyon için açar, ya su için açar, doğalgaz için açar. Bunların hiçbiri bunun için açılmış değil, güvenlik güçleri oralara girmesin diye bu kanallar açılmış. Güvenlik güçleri niçin var, vatandaşların can güvenliğini sağlamak için. Ey Batı, siz bunları savundunuz be. Sizin bu dünyada özgürlük diye bir derdiniz yok, sıkıntınız yok. Özgürlük bu değil ya. Özgürlük, bu insanlara insanca yaşama erdemini huzurlarına getirmek. Özgürlük Marmaray'dan geçer, Avrasya Tüneli'nden geçer, Özgürlük Osmangazi Köprüsü'nden geçer, Özgürlük inşallah dünyanın en büyük havalimanından geçer".

"DÖVİZ KURU ÜZERİNDEN EKONOMİMİZE DARBE VURULUYOR"

Dövizin Türk lirası karşısındaki yükselişine ilişkin konuşan Erdoğan, "Döviz kuru üzerinden ekonomimize darbe vuruluyor. Yatırımları engellemek, yatırımcıları engellemek istiyorlar. Müttefik dediğimiz, stratejik ortak dediğimiz ülkelerin yalanlarını, husumet derecesine varan tutarsızlıklarını, iki yüzlülüklerini, riyakarlıklarını saymıyorum. Ne raporu hazırlarsanız hazırlayın, bizim raporumuzun sahipleri var. Hans'ın George'un hazırladığı raporlar değil, Ayşe'nin Fatma'nın hazırladığı raporlar bağlar" dedi.