Erdoğan: Ne yapmışız? Vatandaşımız üşümesin diye doğalgaz almışız

Erdoğan: Ne yapmışız? Vatandaşımız üşümesin diye doğalgaz almışız

Erdoğan, ABD'de devam eden davaya ilişkin açıklamasında, "Ne yapmışız? Sözleşmemiz olan bir ülkeden vatandaşımız kışın üşümesin diye doğalgaz satın almışız. Ortada ticari bir hesaplaşma varsa onu da kendi mecrasında takip etmek gerekir. Asıl olan meselenin siyasi bir yere çekilmeye çalışılmasıdır. Bu dava, 17-25 Aralık kumpasının okyanus ötesine taşınmış olmasından başka bir şey değildir" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı ve Muş'ta partisinin il kongrelerinde açıklamalarda bulundu. 

'AB İLE İLİŞKİLER ÇOK FARKLI BİR NOKTAYA SAVRULDU'

İlk olarak Ağrı'da konuşan Erdoğan, Avrupa Birliği ile yaşanan krize değinerek, "AB ile ilişkilerimiz en ileri seviyelere bizim dönemimizde geldi. Ama sonra aynı AB ile ilişkiler çok farklı noktaya savruldu. Burada oyun bozanlık eden asla Türkiye olmamıştır. Tam tersine işler bu noktaya bize verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle gelmiştir." dedi. 

'ABD'DE BİZİ İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR'

ABD'de Reza Zarrab'ın tanıklığında Halkbank yönetici Mehmet Hakan Atilla'nın tutuklu yargılandığı davaya değinen Erdoğan, "Şimdi ABD'de bizi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar senaryo belli. Tezgah belli. Bunu FETÖ ile birlikte yapıyorlar. Bu oyuna bizi getiremeyeceksiniz. Bunu bilin. FETÖ’yü bunu için sahaya sürdüler. IŞİD'i bunu için üzerimize saldılar. Ana muhalefetin diğer deyişle ana hıyanetin başındaki zatı da aynı amaçla kullanıyorlar. Ülkemizde elde edemedikleri neticeye binlerce kiometre ötede aynı senaryo ile ulaşmanın gayreti içindeler. Bu oyunların hiçbiri birbirinden bağımsız değildir." ifadelerini kullandı.

'BAZI İŞ ADAMLARI VARLIKLARINI YURT DIŞINA KAÇIRMA GAYRETİNDE'

Partisinde Muş'ta düzenlenen il kongresinde de açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Yine Türkiye'ye bir kumpas uygulamaya çalışıyorlar. Sizinle beraber buradan Türkiye'yi bir sinyal veriyorum. Bazı haberler alıyorum, bazı sinyaller alıyorum, bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma gibi gayretlerinin olduğunu duyuyorum, buradan kabineye sesleniyorum. Bunların hiçbirine çıkış için asla izin vermemelisiniz. Bu ülkede kazanıp varlıklarını yurt dışına çıkarmaya çalışanlara iyi nazarla bakamayız" dedi. 

'NE YAPMIŞIZ? VATANDAŞIMIZ ÜŞÜMESİN DİYE DOĞALGAZ ALMIŞIZ'

ABD'de davaya burada yaptığı konuşmada da değinen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da hedef alarak şunları söyledi:

Ne yapmışız? Sözleşmemiz olan bir ülkeden vatandaşımız kışın üşümesin diye doğalgaz satın almışız. Ortada ticari bir hesaplaşma varsa onu da kendi mecrasında takip etmek gerekir. Asıl olan meselenin siyasi bir yere çekilmeye çalışılmasıdır. Bu dava, 17-25 Aralık kumpasının okyanus ötesine taşınmış olmasından başka bir şey değildir. Kimse kusura bakmasın biz bu şantaja boyun eğmeyiz. 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü alçakların silahlarla sindiremediği bu milleti, FETÖ'nün kuklası olmuş mahkemeler de sindiremez. Ana muhalefetin başındaki zata rol biçtiklerini görüyoruz. FETÖ'nün trolleri sosya medyadan, CHP'nin trolü Meclis kürsüsünden aylarca iftira kampanyaları yürüttüler. Bu zat FETÖ'cü televizyon kanallarının değişmez konuğu olmuştu. Milletvekilleri de FETÖ'nün gazetelerinde kapı nöbeti tutuyordu. 15 Temmuz'da, o gece bizler Yeşilköy'de havalimanına geldik, 10 binler oradaydı. Bu zat bir darbe olduğu zaman tankların önüne önce ben çıkarım diyordu. Peki bu bay Kemal benden önce havalimanına geldi. Geldiği zaman oradaki arkadaşları onu karşıladılar ve tanklar oradaydı. Arkadaşları tankların başıdakilerle görüştüler, haber verdiler. Bay Kemal tankların arasından yürüdü arabasına bindi, Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine gitti. Ondan sonra da utanmadan ne dedi? Bu bir kontrollü darbedir dedi. Kontrollü darbenin sanığı sensin. 

Kahveyi yudumlarken bir yandan da darbeyi izliyordu. Şahsım, enerji bakanımız, biz havalimanına indiğimizde bu gelmiş ve oradan kaçmış. Sende yürek yok be. Sen dürüst değilsin ya. 7 Ağustos'ta Yenikapı'da yaptığımız muhteşem buluşmaya bu beyefendiyi de davet ettim. Sayın Bahçeli anında olumlu dönüş yaptı, bu ise önce gelemeyeceğini söyledi. Bu bay Kemal önce gelemeyeceğini söyledi, sonradan ikna ettiler cumartesi günü muhteşem buluşmamız vardı, cuma akşama doğru katılacağının haberini verdi. Her zaman yalan söyledin. Yine bir yalan. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Yine FETÖ'nün sosyal medya tetikçilerinin servis ettiği bilgilerle günlerce MİT'i hedef aldı.