Erdoğan muhtarlara Obama'yı şikayet etti: Sözünde durmadı, aldattı

Erdoğan muhtarlara Obama'yı şikayet etti: Sözünde durmadı, aldattı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da 44. Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu.

Saray’da 44. Kez muhtarlara seslenen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrin saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamaları:

“Kobani'de Ayn el Arab'da, hükümetimize sığınan yüz binlerce kardeşimiz bölge DEAŞ'tan temizlenmesine rağmen evlerine geri dönmüyor. Çünkü, belki görünüşte DEAŞ gitti ama oraya bir başka terör örgütü çöreklendi. Bunlar barbar, katil, hırsız, ırz düşmanı. Bunlar postmodern haçlı seferinin yeni işbirlikçileri. “

'OBAMA BİZİ ALDATTI'

“Obama bizi aldattı, sözünde durmadı. Biz sözümüzü tuttuk, onlar sözünü tutmadı. Mümbiç'i gerçek sahiplerine bırakacağız dediler ama sözlerinde durmadılar. Çünkü hesap başkaydı. Orda adeta yeniden bir terör devleti oluşturmanın hesabıydı. Aynısını Kobani'de yaptılar.”

“Biz Zeytin Dalı operasyonu ile bölgemiz üzerinde farklı emelleri olan güçlerin derenin taşı ile kuşunu vurma oyununu bir kez daha bozmuş olduk. Münbiç'ten başlayarak sınırlarımız boyunca bu oyunu boza boza devam edecek, bölgemizi tamamen temizleyeceğiz.”

‘7-8 ŞEHİT’

"Zeytin Dalı operasyonunda şehitlerimiz, gazilerimiz var ama özellikle ÖSO ve bizim şehitlerimizle beraber 7-8 şehidimiz varsa karşı taraftanda da 268 kişi etkisiz hale getirildi. Teröristler ya çekip gidecekler, ya çekip gidecekler.”